4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Özel idare tarihi eserlere sahip çıkıyor

ÖZEL İDARE TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKIYOR

Samsun İl Özel İdaresi, kültür ve tabiat varlıklarını korumak amacıyla gerçekleştirdiği restorasyon, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

İl Özel İdaresi tarafından tarihi yaşatmak, var olan tarihi eserlere sahip çıkmak amacıyla gerçekleştirilen Alaçam Turizm Danışma ve Sergi Salonu'nun restorasyon çalışmasının kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. Samsun'daki taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek, denetimlerini yapmak üzere 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na dayanarak 04 Ocak 2008 tarihinde İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Koruma Uygula ve Denetim Bürosu'nca (KUDEB) yapılan çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Özel İdare yetkilileri, üç ay önce çalışmalarına başlanan ve 330 bin 554 TL'ye mal olan Alaçam Turizm Danışma ve Sergi Salonu restorasyon işinde de sona gelindiğini söyledi. Zemin artı bir kattan oluşan binanın zemin katının turizm ve danışma ofisi, birinci katının da sergi salonu olarak kullanılacağını belirten yetkililer, binanın dış cephesinin ise dönemine uygun olarak restore edildiği bilgisini verdi.

Yine İl Özel İdaresi KUDEP bürosunca restorasyon çalışmaları yapılan Havza Atatürk Evi Restorasyon Uygulama İşi Projesi'nin tamamlandığı ve ihalesinin en kısa sürede yapılacağı belirtildi.

Yetkililer, Özel İdare bünyesinde yapılan diğer restorasyon çalışmalarını da şöyle sıraladı: “Bafra Kültür Evi-1 Restorasyon Uygulama İşi (İl Özel İdaresi-Bafra Belediyesi Birlikte) ile Bafra Kültür Evi-2 Restorasyon Uygulama İşi (İl Özel İdaresi-Bafra Belediyesi Birlikte) ihale edildi ve çalışmaları sürdürülüyor. Fazıl Kadı İlköğretim Okulu Restorasyon Projesi yapım işi tamamlanmış olup, onaylanmak üzere Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunulmuştur. Projeler onaylandıktan sonra restorasyon uygulama işi ihalesine çıkılacaktır. Alaçam ilçesi (Çeşme Sokak ) Sokak Sağlıklaştırma Projelendirme Çalışması devam etmektedir. (İl Özel İdaresi-Alaçam Belediyesi Birlikte), Alaçam İlçesi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Yapım İşi ihale edilmiş olup çalışma devam etmektedir. (İl Özel İdaresi-Alaçam Belediyesi Birlikte), Ladik Kültür Evi Restorasyon Projesi Yapım İşi ve Ladik Saat Kulesi Restorasyon Projesi Yapım İşi (İl Özel İdaresi-Ladik Belediyesi Birlikte) ihale edilecek ve sonrasında çalışmalarına başlanacaktır. Kavak ilçesi Çakallı Taşhan restorasyon projesi işinde koordinatörlüğü idaremiz tarafından yürütülmektedir.”

ÖZEL İDARE TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKIYOR
ÖZEL İDARE TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 12:48:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 22:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?