3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Özel İdare'den proje desteği

ÖZEL İDAREDEN PROJE DESTEĞİ

İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, “Samsun İl Özel İdaresi olarak 2005 yılından bugüne Samsun'un gelişimi ve ilerlemesi adına hibe programlarından destek alarak ciddi çalışmalara imza attık” dedi.

Karanfil, Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı” kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) 53 proje sunulduğunu ve bunlardan 33 tanesinin İl Özel İdaresi'nin yazım ve desteğiyle hazırlandığını duyurdu.

Hibe programlarının Samsun'da sorun ve ihtiyaç alanlarına sağlayacağı katkı açısından önemli olduğunu, hibelerden etkin bir şekilde yararlanmanın Samsun'un hakkı olduğunu savunan Karanfil, Samsun İl Özel İdaresi olarak bu hibe programlarından en etkin şekilde yararlanma anlayışını kurumsal düzeye taşıdıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2011 yılında da birçok proje hazırlayarak OKA'ya sunduklarını belirten Karanfil, OKA'ya sunulan 33 proje hakkında şunları söyledi: “Samsun İl Özel İdaresi Ar-Ge Daire Başkanlığı tarafından Samsun'dan sunulan 53 projeden 33 tanesinin hazırlanarak OKA'ya sunulması sağlanmıştır. Her kurumun en fazla 2 proje sunma hakkı olduğundan biz, Özel İdare olarak 2 proje sunabildik. Ancak bu 33 projenin 13 tanesi bizzat bizim tarafımızdan hazırlanmıştır. Hazırladığımız 13 projenin 6'sı da OKA'dan hibe almaya hak kazanmıştır. Geri kalan 20 projenin hazırlık aşamasında da Ar-Ge Daire Başkanlığımız teknik destek vermiştir. Teknik destek verilen 20 projenin 4'ü de hibe almaya hak kazanmış; yine teknik destek verdiğimiz 3 projede yedek listede yer almıştır.”

Samsun'un büyük bir şehir olduğunu ve hibelerden en etkin şekilde yararlanmasının hakkı olduğunu ifade eden Karanfil, İl Özel İdaresi'nce hazırlanan 13 projeden hibe almaya hak kazanan 6 projeyi başlıklar halinde şöyle sıraladı: “Termalde Yüzde 100 Döngü Projesi: Projemiz ile termal turizm alanında Havza ilçemizi cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Amacımız, ilçemizin termal turizm kaynaklarını değerlendirerek mevcut sistemi rehabilite edip termal sudan daha etkin yararlanmak ve kaynak israfını önlemek, turizm ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmak, ilçemizin başta bölgemizde ve ülkemizde tanıtımını sağlamak ve turizm yatırımcılarını ilçeye çekmektir. Projenin başvuru sahibi Samsun-Havza Termal Su Yönetim Birliği olup projenin bütçesi 134 bin 15 TL'dir. Bu miktarın 100 bin 511 TL'si hibedir.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Yolu Projesi: Zengin kültürel ve doğal değerlere sahip Samsun ilimizi markalaştırmak, turistler için bir çekim noktası haline getirilmek amacıyla hazırladığımız proje kapsamında turizme yönelik çalışmalarda yerel idare ve ilgili kuruluşlar ile işbirliği yapılarak altyapı ve üstyapı eksikliklerinin tamamlanması gibi fiziksel ve sosyal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Hazırladığımız projenin başvuru sahibi İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olup bütçesi 1 milyon 272 bin 142 TL'dir. Bu miktarın 692 bin 808 TL'si hibedir.

İpek Yolunda Bir Durak Çakallı Han Projesi: TR-83 Bölgesi'nde ekonomik ve kültürel kalkınma potansiyellerini harekete geçirerek turizme yönelik kentsel altyapının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan projenin başvuru sahibi de Samsun İl Özel İdaresi'dir. Bu projeyle Samsun'un Kavak ilçesinde bulunan Çakallı Hanı'nı aslına uygun olarak restore edeceğiz. Böylece burayı turistlerin uğrak yeri halinde getirilmesini hedefliyoruz. Projenin bütçesi 1 milyon 641 bin 888 TL, hibe miktarı ise 698 bin 295 TL'dir.

Turist Bilgi Sistemi Projesi: Samsun İl Özel İdaresi olarak sunduğumuz projemiz, Karadeniz'de TR83 Bölgesi'nde; turizm çeşitliliğini, ulaşım olanaklarını, doğası, havası ve denizi ile her türlü turizm potansiyelini teknolojiyi kullanarak en modern, en kolay şekilde geniş kitlelere sunulması imkanının yaratılması ve Coğrafi Bilgi Sistemlerine (CBS) dayanan teknoloji ile turizm tanıtım ile ilgili turizm altyapısının geliştirilmesine esas bilgi altyapısının oluşturulması hedeflenmektedir. Bütçesi 377bin 750 TL olup 260 bin 647 TL'si hibedir.

Doğa Evleri Projesi: Projemiz; Ayvacık'ta tesisleşmeye yönelik bir altyapı çalışması oluşturarak Ayvacık'ta turizmin geliştirilmesine yönelik hazırlanmıştır. Doğa turizmi bakımından Uzun Göl'ün yaklaşık 10 katı büyüklüğünde olan Ayvacık her yönü ile turist çekebilecek özelliğe sahiptir. 20 km uzunluğundaki göl; göl turizmi ve su sporları açısından büyük bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca 150 bin dönümlük mesire alanları piknik bakımından oldukça elverişlidir. Başvuru sahibi Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği olup projenin bütçesi 440 bin TL, hibe miktarı ise 330 bin TL'dir.

Samsun Engelliler Eğitim-Dinlenme ve Plajı Projesi: İdaremizle ortaklaşa hazırlanan projenin başvuru sahibi Samsun Büyükşehir Belediyesi'dir. Projenin bütçesi 2 milyon 204 bin TL, hibe miktarı ise 714 bin 989 TL'dir. Projenin amacı ise Samsun sahil kesiminde engellilerin denizden yararlanacağı plaj ile eğitim kampı oluşturularak engellerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlamaktır.”

Karanfil, Özel İdare olarak ortak çalışma kültürünü her zaman savunduklarını ve uyguladıklarını belirterek, Samsun İl Özel İdaresi tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi-Adnan Menderes Bulvarı Atakent Sahil Yolu Düzenleme Projesi'ne; Vezirköprü Kaymakamlığı-Vezirsuyu Turizm Ve Rekreasyon Projesi'ne; Atakum Belediyesi-Altınkum Kültür ve Turizm Tesisi Projesi'ne ve İlkadım Belediyesi-Temiz Bir Gelecek ve Sağlıklı Yaşam İçin SAMBİS Projesi'ne de teknik destek verdiklerini kaydetti.

Yedek listede olan projelerin ise Ladik Kaymakamlığı-Kar Akdağ'da Kalsın, Kayak Keyfi Sürsün; OMÜ-Ondokuzmayıs Bölgesel Havaparkı Fuar Alanı Çevre Düzenlemesi; OMÜ-Orta Karadeniz'in Ekoturizm Potansiyeli ve Endemik Bitki Müzesinin Kurulması Projesi olduğunu kaydeden Karanfil, bütün bu projelerin gerek hazırlanmasında gerekse teknik destek aşamasında mesai kavramı gözetmeksizin çalışan İl Özel İdaresi Ar-Ge Daire Başkanlığı personellerine de gösterdikleri özveri ve başarıdan dolayı teşekkür etti.

ÖZEL İDAREDEN PROJE DESTEĞİ
ÖZEL İDAREDEN PROJE DESTEĞİ
ÖZEL İDAREDEN PROJE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 15:58:03
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 19:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?