2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Özel Olimpiyatlar' protokolü imzalandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Türkiye Özel Sporcular Derneği arasında 'Üniversite Özel Olimpiyatları' protokolü Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı'nın katılımıyla imzalandı.

Uluslararası Özel Olimpiyatlar Organizasyonu'nun Türkiye'deki akredite ve resmi tek temsilcisi konumunda bulunan Türkiye Özel Sporcular Derneği, Üniversiteler Özel Olimpiyatları için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile karşılıklı işbirliği protokolü imzaladı.

Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan arasında imzalanan protokol kapsamında her yıl müsabakalar düzenli olarak gerçekleştirilecek. Protokolün imzalanmasının ardından OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu'nda 500 sporcunun katımıyla seremoni gerçekleştirildi.

Açılış konuşması yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, projeyi önemli bulduklarını ve önemsediklerini söyledi.Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı ise, BESYO bölümleriyle gerçekleştirilen bölgesel oyunlarda, daha çok zihinsel engelli bireye ulaşmayı ve onları spora teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek, önümüzdeki dönemde de 5 üniversiteyle anlaşma yapmayı planladıklarını kaydetti.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, engellilerin tüm faaliyetlerine üniversite olarak gerekli katkıyı sağlayacaklarını vurguladı.Daha sonra engeliler, protokol üyelerine hediye takdim etti. Zihinsel engellilerin Kafkas oyunu ayakta alkışlandı. Üniversite öğrencilerinin gösterisinin ardından zihinsel engelliler ve üniversite öğrencileri kolbastı oynadı.

Türkiye Özel Sporcular Derneği, daha önce Akdeniz Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi ile protokol imzalamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 18:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?