4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Özkan'dan işyerlerine uyarı

ÖZKAN'DAN İŞYERLERİNE UYARI

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Özkan, işyeri sahiplerinin elektrik abonelerini en kısa zamanda kendi üzerlerine almaları gerektiğinin belirterek, "Böyle olmadığı takdirde kaçak kullanım suçu ile karşılaşma ihtimalleri çok yüksek" dedi.

Mehmet Özkan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi'ne iadeyi ziyarette bulundu. ASKON Samsun Şube Başkanı Adnan Öz ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Özkan, ASKON'da işadamlarına elektrik enerjisi dağıtımı ile ilgili bilgi verdi. Elektrik satmanın karlı bir iş olmadığını belirten Özkan, alınan enerjinin üzerine yüzde 2.23 kar koyarak satışın gerçekleştiğini ve bütün müessese giderlerinin ve personel maaşlarının buradan karşılandığını kaydetti.

Türkiye geneline kıyasla Samsun'da kaçak enerji kullanma ortalamasının yüzde 9 olduğunu kaydeden Özkan, bu oran ile Samsun ve Karadeniz Bölgesi'nde kaçak enerji kullanımının çok düşük olduğunu belirtti. Özkan, ticarethanelerde kaçak kullanımın meskenlere oranla daha fazla olduğuna dikkat çekti.

İşyeri sahiplerinin işletmelerinin elektrik abonelerini en kısa zamanda kendi üzerlerine yapmalarını gerektiğinin altını çizen Mehmet Özkan, "Böyle olmadığı takdirde kaçak kullanım suçu ile karşılaşma ihtimalleri çok yüksek. Ayrıca ayrılırken de muhakkak elektriklerini kapatmak zorundadırlar. Bunu yapmaz iseler kendilerine fatura gelmeye devam edecektir" diye konuştu.

Vatandaşların kaçak enerji kullanımı hususunda dikkatli olmalarını ve kaçak kullanılan enerjiyi kendilerine ihbar etmelerini isteyen Özkan, kaçak elektrik kullanımının büyük suç olduğunu, tespit edildiği takdirde kaçak elektrik kullanımından hüküm giyenlerin devlet memuru olamadıklarını vurguladı.

Mehmet Özkan'ın ASKON ziyaretine ASKON Şube Başkanı Adnan Öz ile birlikte, Başkan Yardımcısı İrfan Şenocak, Kurumsal ilişkiler Sorumlusu Yaşar Tok, AR-GE Sorumlusu Hakan Karaduman, yönetim kurulu üyeleri Yahya Kurumahmutoğlu ve Recep Ocak da katıldı.

ÖZKAN'DAN İŞYERLERİNE UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 14:45:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 14:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?