3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Pakistan'ın yaralarını sarıyorlar

PAKİSTAN'IN YARALARINI TÜRK DOKTORLAR SARIYOR

Samsunlu gönüllü sağlık ekibi, Pakistan'ın sel felaketinden en çok etkilenen bölgesi Dadu'ya giderek hastaların yaralarını sardı.

Sel felaketinin yaşandığı Pakistan'da sel suları yavaş yavaş çekilirken, felaket sırasında Dadu şehri sular altında kalarak ada haline geldi. Kentte yaşayan insanların tamamı felaketten etkilenirken, şehrin altyapısı tamamen çöktü; yol, su ve salgın hastalık problemleri ortaya çıkmaya başladı. Felaket sonrası ortaya çıkan sorunlar insanların sağlığını olumsuz yönde etkilerken, özellikle bebek ve çocuklar ciddi solunum yolu enfeksiyonlarıyla karşı karşıya kaldı. Hijyenik olmayan şartlardan dolayı sağlık

ekipleri en çok zatürre vakası ile karşılaşırken, uyuz, parazitoz ve cilt hastalıklarına da sıklıkla rastlandığı belirtildi. Bu rahatsızlıkları ise ishal, bağırsak hastalıkları ve romatizmal problemler takip ediyor.

Samsun'dan yola çıkan Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (SAYMER) gönüllü sağlık ekibi, yanlarında götürdükleri 2 ton ilaçla Dadu şehrinde halkın sağlık sorunları ile ilgilenirken, 16 kişilik ekip 3 günde toplam 7 bin hastayı muayene etti. Gönüllü sağlık ekibi içerisinde yaralan Dr. Ali Osman Katrancı, muayene ettiği Pakistanlı küçük Farula ile özel olarak ilgilenirken, küçük kıza Türk bayraklı balon ve şeker gibi çeşitli hediyeler verdi. Katrancı, kendi çocuklarına ait olan oyuncakları da Pakistanlı

çocuklara hediye etti. Küçük Farula'nın Türk doktorun kendisine verdiği hediyeye karşılık olarak bir poşet içerisinde el yapımı su kamışı liflerinden yapılmış kesecikler hediye etmesi, ekipte duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Dadu kentinin yöneticileri verilen sağlık hizmetinden memnun kalırken, Dadu Genel Valisi Muhammed İkbal Memon, Samsun ekibi için vilayet konağında akşam yemeği verdi. Gönüllülere, "Siz benim arkadaşlarımsınız" diye hitap eden Vali Memon, Türk ekibe hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

PAKİSTAN'IN YARALARINI TÜRK DOKTORLAR SARIYOR
PAKİSTAN'IN YARALARINI TÜRK DOKTORLAR SARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 12:03:00
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 16:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?