5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Papaza diplomat ziyareti

Samsun'da, arkadaşı olduğu belirtilen şizofren hastası bir şahıs tarafından hafif şekilde bıçaklanan İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Fransız uyruklu Pierre Francaisse Rena Brunissen'e (76) Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nden bir diplomat sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Şizofren hastası Atilla N. (47) tarafından hafif şekilde bıçaklanan İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Brunissen'i, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nde görevli bir diplomat ziyaret etti. Kilisenin önünde geniş güvenlik önlemleri alınıp, park yeri ayarlanmasına rağmen 06 CT 214 plakalı araçta bulunan diplomat, şoförü devam etmesi yönünde uyardı.

 Aracı 100. Yıl Bulvarı üzerinde Salon Özen Çay önünde parkeden diplomat ve şoförü kiliseye girdi. Ayakta rahat bir şekilde yürüdüğü görülen papaz Brunissen'in kapıya çıkmadığı ziyaret 15.00'da yapılması gerekirken, gazetecilerin kilise önünde beklemesinden dolayı 16.30'da gerçekleştirildi. 2 saat süren ve ne konuşulduğu hakkında bilgi verilmeyen ziyaretten sonra gazetecilerin "Konsolos musunuz?" şeklindeki ısrarlı sorularına "No no no" diyerek cevap veren Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği diplomatı yine ısrarla ismini açıklamaktan kaçındı. 

Geldikleri ve kiliseye gazetecilere fark edilmeden girmek için bulvara park ettikleri araca doğru yürüyen diplomat, gazetecileri selamlayarak araca bindi. Şoför aracı yarım saat çalıştıramadı. Samsun polisinin yardımıyla 'Renault Yol Yardımı' arandı. Bu arada Salon Özen Çay tarafından diplomat ve şoförüne çay ikram edilmek istendi. Garson tarafından bir tepside getirilen çayı konsolos geri çevirerek, "Biz çay istemedik" dedi. Bu sırada vatandaşlar, "Çay beğenmiyorsa kola ikram edelim" diye espri yaptı. Diplomat, gazetecilerin, "Görevinizi ve isminizi söylerseniz aracınızın yolda kaldığını yazmayacağız" diye esprili bir şekilde pazarlık yapması üzerine yine gülerek sigarasını yaktı. Yarım saat sonra gelen Renault Yol Yardımı, aküyü şarj ederek diplomatın yoluna devam etmesini sağladı. 

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği diplomatının gizemli bir şekilde yaptığı ziyareti, hiçbir açıklama yapmaması ve görevini gizleyip daha sonra şoförü aracıyla Fransa'nın Ankara Konsolosu olduğunu belirtmesine rağmen bir türlü isminin ne olduğunu açıklamaması şaşırttı.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 00:54:59
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 16:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?