6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Pastörü tehdit eden genç serbest

Samsun'daki Protestan Kilisesi Derneği Pastörü'nü ölümle tehdit eden 17 yaşındaki genç çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Samsun'daki Protestan Agape Hause Kilisesi Derneği pastörü Mehmet Orhan Pıçaklar'ı (37) telefonla ölümle tehdit eden, Bursa'daki bir arkadaşına da "Agape kilisesinde katliam yapacağım. Beni televizyondan izleyin" dediği öne sürülen S.S. (17), Ordu'daki evinde yakalandı.
 
Korkutmak amacıyla tehditte bulunduğunu söyleyen S.S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İddiaya göre, Atakent Beldesi Güzelyalı Mahallesi'nde 2 katlı bir binada faaliyet gösteren derneğe 29 ve 30 Aralık 2007 tarihlerinde 3 kez telefon açarak Pıçaklar'a "öleceksin" diyen S.S. polislerce 5 Ocak'ta yakalandı.

Kurusıkı tabanca çıktı
Şüphelinin evindeki aramada 2 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, çok sayıda CD ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Pıçaklar'ın şikâyeti üzerine gözaltına alınan ve bir inşaat şirketinde çalışan S.S., karakoldaki sorgusunun ardından 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde nöbetçi savcıya ifade verdi. 

Mahkeme, zanlıya yöneltilen tehdit suçunun ceza miktarı göz önüne alınarak tutuklanması talebini reddetti. Ayrıca suçun niteliği, delil durumu, kaçma şüphesi göz önüne alınarak yurtdışına çıkma yasağı koyarak, adli kontrol altında tutulmasına karar verdi. 

Pıçaklar, zanlının serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Ben öldükten sonra mı bu tutuklanacak. Bu çocuklar bazı dizilerden, bazı yerel yöneticilerin açıklamalarından etkilenerek bu tip eylemlere girişiyorlar. Ünlü olmak istiyorlar. Bizim tepkimiz kişi yaptığı suçları kabul etmesine rağmen şüpheli olarak gösteriliyor ve serbest bırakılıyor" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 12:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?