3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Patron olmayı öğreniyorlar

48 SAATTE PATRON OLMANIN YOLLARINI ÖĞRENİYORLAR

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Zesko Eğitim Danışmanlık Limitet Şirketi ile birlikte, “48 Saatte Patron Olabilirsiniz” adı altında eğitim programı düzenlendi.

Toplam 48 saatlik eğitim programının açılışı Samsun TSO Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı, yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi vererek, “Çalışmalarımızdan biri de bugün düzenlediğimiz eğitim programı. Burada amacımız, belli bir fikri olan, belli bir amacı olan ya da gelecekte hedefleri olan vizyonlarını geliştirmek isteyen arkadaşlarımıza bir ışık tutabilmek. Bize bu eğitim programımızda katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Zesko Eğitim Danışmanlık Limitet Şirketi sahibi Selin Kobal ise eğitim programının içinde oldukları memnuniyeti dile getirerek, “İnşallah bu eğitim programımız bir çok arkadaşımızın ufkunu açacak ve düşüncelerinde bir takım değişikler oluşturacaktır. Böyle bir çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OMÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doçent Dr. Ahmet Mutlu da yaptığı konuşmada, üniversitelerin cam fanus içinden çıkarak toplumla iç içe olması gerektiğine işaret ederek, “Biz de fakülte olarak yapmaya çalıştığımız kesinlikle Samsun ve içerisine nüfus etmek. Bu programın öğrencilerimize de çok yarar sağlayacağı inancındayım” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Samsun TSO Başkan Yardımcısı Servet Keskinsoy ise en büyük zenginliğin girişimcilik olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizin zenginleşmesi girişimci sayımızın artmasına bağlı. Ne yazık ki 70 milyon nüfuslu ülkemizde girişimci sayısı 1 milyon 300 gibi rakamlarla ifade ediliyor. Bizim bu sayıyı yukarılara taşımamız lazım. Gençlerimiz maalesef çalışmak için önce kamu kurumlarını, sonra özel sektörü hiç çıkar yıl bulamazlar ise girişimciliği düşünüyor. Bu nedenle bizim için çok değerlisiniz. Çünkü girişimci olduğunuzda hem iş sahibi olacaksınız, hem de başkalarının iş sahibi olmasına vesile olacaksınız. Yeter ki iyi bir iş fikriniz olsun” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra reklamcı-marka yönetmeni Mustafa Can, katılımcılara bir sunum yaptı. 1980'li yılların Türkiye için en çok bilgiye ihtiyaç duyulan bir dönem olduğunu belirten Mustafa Can, “Çünkü o dönemlerde yapacak insanı bulmak da zorluk vardı. 2000'li yıllarda Türkiye'deki en değerli şey bilgi olmaktan çıktı. Çünkü bilgi artık ulaşılabilir, edinilebilir hale geldi. O dönemlerde bilgiyle fikri bir araya getiren insanlar çok değerliydi. Artık 2010'lu yıllardayız ve dünyada olduğu gibi ülkemizde de en değerli şey bilgi de değil, fikir de değil. Bugün en değerli şey karar verici olabilmek. Jönlerimiz ise patronlar CEO'lar ve işadamları. Bunlar bu dönemin en değerli insan tipi. Niye dersek artık Türkiye'de bilgiye kolay ulaşabiliyoruz ve fikir de var. Ama hangi fikrin, hangi bilgiyle, hangi zamanda uygulanacağına karar verecek kişi sayısı henüz ülkemizde yeterince yok. Bu dünyada da böyle” dedi.

Türkiye'nin dünyada ilgiyle izlenen çok önemli bir pazar olduğunun altını çizen Mustafa Can, şöyle konuştu: “Önümüzdeki 10 yıl boyunca aydınlatma, enerji, gıda gibi sektörler çok önde olmak üzere, birçok sektörde yapan ve yapmayı başarabilen herkes para kazanacak. Türkiye böyle bir dönem geçiriyor. Türkiye önümüzdeki yıllarda çok değerli ve çok büyük ölçekte uluslararası şirket ortaklıkları yapacak. Zaten şu anda da yapıyor. Bu büyüyerek devam edecek. Bunun Türkiye ölçeğinin içerisinde Samsun'un önemli yere sahip. Samsun, ticareti, markayı, markalaşma yapısını, kurumsallaşmayı çözmüş, anlamış hem uluslararası hem ulusal çapta çok düzgün hizmet oluşturabilen bir şehir. Türkiye'de Samsun'un konseptine, potansiyeline ve gücüne sahip şehir sayısı toplamda 20 ya da 25 kadar. Patron olmak aslında karar verici olmak ve karar verme cesaretini üzerinde taşıyabilmek. Bir işte iyi olup olmadığınızı görmek istiyorsanız müşteri sayınıza, cironuza ve kârlılığınıza bakacaksınız. Dünyada örneği var ruh halini dengeleyen, vizyonu, hayalleri olan bir patron bir gecede, bir ayda ya da bir yılda hem ekonomik hem üretim anlamında çok güzel işler yapabilir.”

48 SAAT SÜRECEK

16 Nisan'a kadar toplam 48 saat sürecek eğitim programında ayrıca, 'Patron Olmak', 'İnsan Kaynakları Yönetimi', 'İş Hayatında Kalite', 'Beden Dili ve Etkili İletişim', 'Marka Yönetimi', 'Toplam Kalite Yönetimi', 'Temel Muhasebe', 'Çağdaş Yönetim Becerileri', 'Proje Yönetim Döngüsü Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı', 'KOSGEB Destekleri', 'OKA Destekleri', 'Motivasyon', 'İş Planı Hazırlama Teknikleri' ve 'Danışmanlık' konularında katılımcılara uzmanlar tarafından sunum yapılacak.

48 SAATTE PATRON OLMANIN YOLLARINI ÖĞRENİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2011 Cuma 17:52:05
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 18:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?