4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Pazar esnafı kepenk kapatıyor

VEZİRKÖPRÜ KAPALI SEBZE PAZARI ESNAFI ZOR DURUMDA

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 2008 yılında hizmete açılan “Vezirköprü Belediyesi Kapalı Sebze Pazarı”nda iş yapamayan esnafın çoğu kepenk kapattı.

Semt pazarları yüzünden işlerinin düştüğünü gerekçe gösteren esnaf, yetkililerden yardım istedi. Böyle giderse dükkanların tamamının kapanacağını belirten esnaf, mağdur olduklarını vurguladı.

Vezirköprü Sebzeciler Derneği Başkanı Ahmet Özata, pazar yerinin çarşıya uzak olması, dolmuş hattının buraya gelmemesi, semt pazarlarının fazlalığı, dükkanların satılıp yeniden el değiştirmesi, esnafların gün geçtikçe daha kötüye gitmesi, belediye tarafından burada acil önlem alılmaması ve verilen sözlerin yerine getirilmemesinin işleri durma noktasına getirdiğini söyledi. Esnafın dükkanlarını satma noktasına geldiğini belirten Özata, “Esnaf, haftada 20-30 lira ile kepenk kapatmakta. Bazen hiç siftah yapmadan dükkan katanlarımız var. Durumlar daha çok kötüye gidiyor. Buranın daha canlı hale getirilmesi için yetkililerin gerekli önlemleri almasını istiyoruz” dedi.

Pazar esnafı Mehmet Akyol, “Bizi buraya soktular, paralarımızı da buraya yatırdık. Borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bunun bir çaresine baksınlar” diye konuştu.

Esnaf İdris Bekçi, “Gelir lazım, kaynak lazım, imkan lazım. Para olmayınca olmuyor. Haftalık 50 lira ciro ile dükkan kapatıyoruz. Kredimi yeniledim, nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Pazara alışverişe gelen olmayınca dükkanların kapandığını söyleyen esnaflardan Şükrü Küçük ise, “Burada 80 dükkandan 10'u sergi açıyor. Bu esnafa yazık. Böyle giderse dükkanları kapatacağız” dedi.

Pazar esnafı, dolmuş minibüslerin pazara kadar gelmesini ve sorunlarının çözümüne yardımcı olunmasını istiyor.

VEZİRKÖPRÜ KAPALI SEBZE PAZARI ESNAFI ZOR DURUMDA
VEZİRKÖPRÜ KAPALI SEBZE PAZARI ESNAFI ZOR DURUMDA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 17:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?