3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Pazar yerleri yeniden düzenlenecek

PAZAR YERLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, pazar yerlerinin yapılacak düzenlemeyle belirli standarda kavuşturulacağını söyledi.

İlkadım Belediyesi hizmet binasında zabıta memurları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, zabıta personelinin tutum ve davranışlarıyla belediyenin aynası olduğunu ifade etti. Vatandaş, esnaf, belediye üçgenindeki dengenin sağlanmasındaki rolü zabıtanın üstlendiğini belirten Başkan Demirtaş, "Zabıta, yönetmeliğe uygun kararları uygularken temsil ettiği yere göre tavır ve davranışlarını belirleyecek. Her zabıta üniformanın içersinde önce çalıştığı kurumu düşünerek hareket edecek" dedi.

Pazar yerlerinde yaz ve kış aylarına göre açılış ve kapanış saatlerinin yeniden belirleneceğini açıklayan Demirtaş, "Pazar yerlerinde, cadde ve sokaklarda araç trafiği ile bağlantılı olan yolların bağlantısını keseceğiz. Pazar yerlerinde parsel ve metre uzunluklarını yönetmenliğe uygun halde yeniden düzenleyeceğiz. Fiyat ve yer tahsisleri yapacağız. Pazarcı esnafı olduğunu belgeleyerek, tahsis belgesi olan pazarcılar faaliyetlerine devam edecek. İlk etapta sistemi uygulamada biraz zorluklar çekeceğiz, ancak zaman içersinde bu sistem oturacak. Gayemiz, halkımızın alışverişlerini rahat ve güvenli bir şekilde yapmasıdır'' diye konuştu.

PAZAR YERLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK
PAZAR YERLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 16:46:01
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 16:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?