2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

PDR öğrencileri dert anlattı

OMÜ'DE PDR ÖĞRENCİLERİ YÖNETİMLE DERTLEŞTİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı ve bölüm öğretim elemanlarının katıldığı toplantıda isteklerini ve sıkıntılarını dile getirdiler.

Toplantıda üniversite öğrencilerinin ve bölümün problemleri üzerinde genel değerlendirme yapan Prof. Ersanlı'nın ardından öğrenciler söz alarak yemek ücretlerinden sınavlardaki soru sistemine kadar karşılaştıkları güçlükleri ve önerilerini dile getirdiler. Yemek ücretlerinin daha düşük olmasını isteyen öğrenciler sınavlarda ezbere değil, bilgi ve yoruma açık sorular istediler; psikolojik danışman olarak psikoloji ve felsefe mezunlarının atanmasına tepki gösterdiler. Ders programlarının çok sıkışık

olmasından yakınan öğrenciler, 1/3 devamsızlık durumunun esnetilmesini, kampüse ulaşımdaki sıkıntılarını, dersliklerinin ve yemekhanenin yetersiz kaldığını, ders anlatımında tek düzeliğin aşılmasını, kantinlerdeki fiyatların yüksek bulduklarını söylediler. Öğrencilerden sonra öğretim elemanları da bölümün fiziki alan yetersizliği, bilgisayar eksikliği gibi sorunlarını dile getirdiler.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, öğrencilerin sorunlarının çözümü için geçen yıl verilen sözlerin tutulduğunu, bu yıl da aldığı notlarını değerlendirerek öğrenci memnuniyeti için uygulama ve düzenlemelerin yapılmasına çalışılacağını belirtti. Devam eden Eğitim Fakültesi 2. bloğunun bitmesi ile fiziki alan sıkıntısının ortadan kalkacağını, bölüme öğretim elemanı temini ile ders saatleri sıkışıklığının aşılmasına çalışılacağını belirten Akan, bini aşkın katılımcı ile OMÜ'de yapılması kararlaştırılan PDR

Ulusal Kongresi için Kongre ve Kültür Merkezi'nin tahsisi ve diğer katkıların verileceğini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersanlı, bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri buluşturan "özeleştiri ve birlikte çözüm üretme toplantısı", öğrencilerin memnuniyetlerini gösteren alkışlarıyla son buldu.

OMÜ'DE PDR ÖĞRENCİLERİ YÖNETİMLE DERTLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 11:41:01
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 17:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?