6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Pepino için tarla günü düzenlendi

Samsun'un Terme ilçesinde üretimi yaygınlaştırılmaya çalışılan pepino meyvesi için tarla günü düzenlendi.


İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen Pepino Yetiştiriciliği Demonstrasyonu Tarla Günü'ne, Terme Kaymakamı Ali İhsan Su ve İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci'nin katılımıyla Emiryusuf köyünde gerçekleştirildi.

Tarla gününde pepino üretimi hakkında bilgi veren İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, iki köyde 2 dekar alanda pepino yetiştiriciliği demonstrasyonu kurulduğunu, 2008 yılında il genelinde Bafra, 19 Mayıs, Çarşamba ve Terme ilçelerinde 50 dekar alanda pepino ekiminin yapıldığını kaydetti.

Demonstrasyonda kullanılan fide, damlama sistemi boruları, askı sistemlerinin İl Tarım Müdürlüğü tarafından temin edildiğini ifade eden Kirenci, "Pepino yerine dekarda 4 ton yanmış hayvan gübresiyle gübrelenmiştir. Ayrıca üretim esnasında tarlanın ot alma işlemi ve budama ve askıya alma işlemleri yapılmıştır. Hasat eylül ilk haftası olmuş ve birinci hasatta dekarda 470 kilogram alınmıştır. Sezon sonu beklenen verim dekar başına 2.5 tondur" dedi. Daha sonra pepino tarlası gezildi ve üretim potansiyeli incelendi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 18:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?