2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Personel çöpte görevlendirelecek

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyede fazla sayıda personel olduğunu, var olan bu personel sayısıyla hariçten şirket aracılığıyla personel çalıştırmanın mantıklı olmadığını belirterek, “Fazla olan personelimize iş vererek, çöpü belediye olarak biz toplayacağız” dedi.


Esnaflara yönelik gezilerini sürdüren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Gebi Caddesi esnafı ile toplantıda bir araya geldi. Başkan Demirtaş esnaflarla yaptığı toplantıda, yedi aylık başkanlık sürecinde, yaptığı ve faaliyete geçirmeyi planladığı hizmetler hakkında bilgi verdi. Belediyenin temizlik işlerini özel bir şirketin yaptığını ve yapılan sözleşmenin aralık ayının sonu itibariyle biteceğini ifade eden Başkan Demirtaş, daha önce aylık 700 bin TL'lik temizlik hizmet bedelini, firma ile yapılan pazarlıkla 500 bin TL'ye indirerek tasarruf yaptıklarını dile getirdi. 7 aylık dönemde yapılan anlaşma ile toplam 1 milyon 400 bin TL tasarruf sağladıklarını anlatan Demirtaş, aynı şartlar sabit kalmak kaydıyla aralık ayının sonuna kadar protokolün devam edeceğini kaydetti. Aralık ayından itibaren çöp toplama hizmetini belediyenin kendisinin yapacağını söyleyen Başkan Demirtaş, “Bu konu itibariyle belediye meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırarak yetki istedik. Bakanımız Mustafa Demir sağ olsun talebimizi yerine getirerek, İller Bankası'ndan alacağımız kredi talebimize yardımcı oldu. Şimdi kredi çekmek için meclisimizden yetki alarak, çöp toplama işlerini kendimiz yapmak istiyoruz. Alacağımız kredi ile 18 adet çöp kamyonu almayı düşünüyoruz” dedi.


Belediyede fazla sayıda personel olduğunu, var olan bu personel sayısıyla hariçten şirket aracılığıyla personel çalıştırmanın mantıklı olmadığını kaydeden Demirtaş, “Bu sayede fazla olan personelimize iş vererek, çöpü belediye olarak biz toplayacağız. 5 yılda çöpümüzü kendimiz toplayarak yaklaşık 4 veya 5 milyon TL kar sağlayarak, sağladığımız bu karı hizmete dönüştürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Seçimden önce halka söz verdikleri, halk ekmek fabrikası ile ilgili projenin keşif aşamasında olduğunu belirten Demirtaş, Halk ekmek fabrikası ile ilgili iki şekilde ihale çıkmayı planladıklarını anlattı. Demirtaş, İhaleyi alacak olan firmanın her şeyi kendine ait olmakla birlikte, ekmek fiyatında cüzi bir anlaşmaya varılacak, ya da belediyenin gazi imar şirketi üzerinden halk ekmek fabrikası projesini yürütmeyi planladıklarını ifade etti.
Tekstil kent projesi ile ilgili projenin son durumu ile ilgili bilgiler aktaran Demirtaş, ÇAGEM Kadın Koordinasyon Merkezi'nde İŞKUR ile birlikte iş garantili meslek edindirme kursu açacaklarını sözlerine ekledi.
Başkan Demirtaş, toplantının ardından Yaşardoğu ve İlyasköy mahallelerinde esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömer Akşahin IP: 212.174.145.xxx Tarih : 13.08.2009 09:47:53

Tasarruf halkın sağlığından daha önemli değildir sayın başkan. Firmanın yaptığı iş ortada. Kokulardan sokaklara girilmiyor.