6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Petank Şampiyonası başladı

Dünya Bayanlar Petank Şampiyonası, Samsun'da başladı.


Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun ev sahipliğinde Samsun'da yapılan şampiyonaya 39 ülkeden 300'den fazla sporcu katılıyor.

Dünya Petank Federasyonu (FIPJP) ile Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından düzenlenen, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen şampiyona için Sevgipark'ta kurulan çadırda açılış töreni düzenlendi. Törene Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dünya Petank Federasyonu Başkanı Claude Azema, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı
Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Ahmet Yeni ve Fatih Öztürk, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, çok sayıda yetkili ve sporsever katıldı.


Törende bir konuşma yapan Dünya Petank Federasyonu Başkanı Claude Azema, bu şampiyonanın Samsun'da yapılmasından dolayı mutluluk duyduğu belirterek, "Burada petank sporunun ne kadar güzel bir spor olduğunu göreceksiniz. Her şeyden önce bu şampiyona barış, kardeşlik ve dostluk içinde geçecek" diye konuştu. Azema, sözlerini Türkçe olarak teşekkür ederek bitirdi.


Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan ise, Dünya Bayanlar Petank Şampiyonası'nın ilk olarak Çin'de yapılacağını, ancak yaşanan deprem felaketinden sonra bu organizasyonun Çin'den alındığını hatırlatarak, "Bu şampiyona, dünyaya kendimizi ispatlamak için iyi bir fırsat. Türkiye adına ve Samsun adına çok güzel bir olay" diye konuştu.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Dünya Bayanlar Petank Şampiyonası'nın Samsun'da yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Sporun birleştirici ve kaynaştırıcı iklimi Samsun'da yaşanıyor. Her şeyden önce ülkemizde yapılması çok büyük bir kazanç. Samsun'da yapılmasının da ayrıca mutluluğu içindeyiz" dedi.
Törende ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Ahmet Yeni ve Fatih Öztürk de birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından seremoni yapıldı. Ülke milli takımlarının geçişinden sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu arada sporcular, kendi ülkelerine özgü çeşitli dans gösterileri sundu.


Daha sonra plaket töreni yapıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan'a; Ahmet Recep Tekcan da Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na; Vali Güzeloğlu ise Dünya Petank Federasyonu Başkanı Claude Azema'ya birer plaket verdi.
Törenin ardından Vali Güzeloğlu ve milletvekilleri petank oynadı. Daha sonra şampiyonada grup maçları 2. tur ve 3. tur yapıldı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?