6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Petank Şampiyonası sona erdi

Samsun'da organize edilen Dünya Bayanlar Petank Şampiyonası'nda İspanya, Tayland'ı yenerek şampiyon oldu.


Dünya Petank Federasyonu ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun ev sahipliğinde Samsun'da başlayan Dünya Bayanlar Petank Şampiyonası'nda İspanya şampiyon oldu.

Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Sevgi Park'ta kurulan çadırda yapılan şampiyonanın yarı finalinde Tayland Bayan Milli A Takımı ile Tayland Bayan Petank Milli B Takımı, İspanya Bayan Petank Milli Takımı ile Fransa Petank Bayan Milli Takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmaların sonunda Tayland Petank Bayan Milli A Takımı, Tayland Petank Bayan Milli B Takımı'nı 13-8, İspanya Petank Bayan Milli Takımı ise Fransa Petank Bayan Milli Takımı'nı 13-4 yenerek finale kaldı.
Finalde İspanya ile karşı karşıya gelen Tayland Petank Bayan Milli A Takımı, maça 8-0 yenik başladı. Daha sonra toparlanan Tayland ekibi, farkı kapatarak beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın genelinde Tayland'a karşı üstün oynayan İspanya, maçı 13-10 kazanarak şampiyon oldu.


Karşılaşma sonunda İspanya Petank Bayan Mili Takımı oyuncuları sevinç yaşarken, Tayland Petank Bayan A Milli Takım oyuncularında ise hüzün hakimdi. İspanya Milli Takım oyuncuları Tayland Milli Takım oyuncularını teselli etti.


Tayland Bayan Milli Takım Antrenörü Pratakorn Sagimngam, yaptığı açıklamada şampiyonada 2. olduklarını ama bunun önemli olmadığını belirterek, "Samsun halkı çok samimiydi. Herşey için çok teşekkür ederim" dedi.


İki buçuk saat süren final maçının centilmence ve çekişmeli geçtiğini söyleyen Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyon Başkanı Ahmet Recep Tekcan, "Samsun çok güzel bir ev sahipliği yaptı" diye konuştu.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da Samsun'un çok keyifli 3 günü yaşadığını Türkiye'nin ve Samsun şehrine bu şampiyonanın bir kazanç olduğunu söyledi.
Karşılaşma sonunda Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Dünya Petank Federasyon Başkanı Claude Azema dereceye girenlere madalyalarını taktı.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 09:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?