6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Petank sporu OMÜ'de geliştirilecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ), petank sporunun branş olarak yaygınlaştırılmasına çalışılacağı belirtildi.


10-12 Ekim 2008 tarihlerinde Samsun'da 39 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Bayanlar Petank Şampiyonası'nın ardından, organizasyon komitesi teşekkür ziyaretine başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret eden Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Mutlu Türkmen, üyeler Ömer Altunsoy, Taner Bozkuş ve Dr. Menderes Kabadayı, şampiyonaya üniversitenin sağladıkları desteklerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Petank oyununun OMÜ'de yapılması konusunda girişimler başlatacaklarını kaydeden Rektör Akan, "Bu oyun, bize, örf, adet ve geleneklerimize uygun, fazla yatırım gerektirmeyen bir oyun. Üniversite bünyesinde petank branşını yaygınlaştırmak için gerekli alanlar oluşturacağız. Kısıtlı sürede şampiyonaya dahil edildiğimiz için tam destek sağlayamadık, ama ilerde bir başka uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmayı arzu ederiz" dedi.
Organizasyon Komitesi Başkanı Mutlu Türkmen ise üniversite tesislerinin şampiyona için açılmasının kendilerini çok rahatlattığını kaydederek, "Samsun tarihinde unutulmayacak bir organizasyonu sizlerin katkılarıyla mümkün kıldık" dedi. Ziyarette ayrıca, Rektör Akan'a şampiyonanın anı CD'si ve Dünya Petank Federasyonu tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 19:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?