6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Peugeot, Samsun'a yatırıma geliyor

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Batılı bir otomotiv firmasının Karadeniz’de, büyük olasılıkla da Samsun’da yatırım planladığını söyledi. Söz konusu firmanın Peugeot olduğu öğrenildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, mart ayı ihracat rakamlarını açıkladığı Artvin-Hopa’da, Batılı bir otomotiv devinin Karadeniz’de yatırıma hazırlandığını söyledi.

Yatırımın büyük olasılıkla Samsun’a yapılacağını aktaran Satıcı, Karadeniz’in geleceğinin çok parlak olduğunu, bunu da tüm dünyanın keşfetmeye başladığını kaydetti.

Satıcı, yatırımla ilgili şu bilgileri verdi: “Yatırım bu aralar açıklanacaktı ama son siyasi gelişmeler nedeniyle açıklama ertelendi. Şirket şu anda fabrika için arazi bakıyor. Yatırımcı şirket Samsun’u, deniz, kara ve demiryolunun kesişme noktası olduğu için düşünüyor. Üretilen otomobiller Ro-Ro gemileriyle Rusya ve Türk cumhuriyetlerine gönderilecek. Artık otomobil bu bölgelerde daha çok satılıyor. Samsun Limanı özelleşti ve bunu Hopa Limanı’yla taçlandıramazsak, Samsun-Trabzon Limanı demiryoluyla birbirine bağlayamazsak, yatırımın randımanını alamayız.”

Çağlayan, ‘3 firma’ demişti
Bu arada Karadeniz’e yatırım yapmayı planlayan otomobil firmasının Peugeot olduğu öğrenildi. Halen Türkiye’de satılan Peugeot otomobiller, Fransa’dan ithal edilirken, Peugeot marka hafif ticari araçlarsa Bursa’daki Karsan tesislerinde üretiliyor. Peugeot’un yatırım için Rusya’yı mercek altına aldığı da bir süre önce basına yansımıştı.

Öte yandan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da bir süre önce üç otomotiv firmasının Türkiye’de yatırım olanaklarını incelediğini açıklamış, bunlardan birinin otomotiv yan sanayii firması Magna Steyr olduğu öğrenilmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 10:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tülin yeni IP: 193.140.28.xxx Tarih : 3.04.2008 11:18:42

samsun'böyle bir yatırımın yapılması işsizliğin önüne geçebilmesi açısından çok iyi olacaktır.