6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Pitbull gezdirene 3 bin YTL ceza

Samsun İl Hayvanları Koruma Kurulu, sokaklarda pitbull cinsi köpek gezdiren vatandaşlara 3 bin YTL idari para cezası verecek.

İl Hayvanları Koruma Kurulun aldığı kararları açıklayan Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, hayvan sahiplerinin, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yüküm olduğunu kaydetti. Kılıç, hayvan sahiplerinin yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmek zorunda olduğunu belirterek, "5199 sayılı Yasa ile pitbull terrier, japanese tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak yasaktır. Yasa çerçevesinde aykırı davrananlara hayvan başına idari para cezası verilir ve hayvanlarına el konulur" dedi.

Kılıç, "Pitbull terrier, japanese tosa ırkı köpek sahipleri hayvanlarının kuduz ve karma aşıları ile kısırlaştırmalarının yapılması ve kısırlaştırıldığına dair veteriner hekim raporunun Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne teslim ederek köpeğinin kayıt edildiğine dair kararın ekinde bulunan belgeyi almaları yasa gereği zorunludur" diye konuştu.
Öte yandan, İl Hayvan Koruma Kurulu'nun tehlike arz eden pitbull terrier, japanese tosa cinsi hayvanların sahiplerince tasmasız ve maskesiz kalabalık saatlerde ve yoğun bölgelerde gezdirilmesinin yasaklandığı ve yasalara uymayan hayvan sahiplerine 3 bin YTL idari para cezası verileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 17:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?