6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Podyumda nostalji rüzgarı

Samsun'da, cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle düzenlenen defilede öğrenciler tarafından, 1960-1980 yılları arasında giyilen yöresel kıyafetler sergilendi.

İlkadım Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü tarafından cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle 'Nostalji' isimli defile düzenlendi. Okulun çok amaçlı salonunda yapılan 'Nostalji' isimli defilede, 27 çeşit giysi sergilendi. Okulun giyim, el sanatları ve nakış bölümlerine ait tasarım ve üretim atölyelerde el emeği göz nuru dökülerek öğretmen ve usta öğrencilerin yaklaşık 1 yılda hazırladığı çalışmanın ürünü yöresel kıyafetler, izleyicilerin karşısına çıktı.

Enstitünün araştırma sahası içerisinde yer alan 1960-1980 yılları arasında oluşturulan dönem özelliklerini taşıyan Samsun, Sinop, Amasya, Tokat il ve ilçelerinde genç kız ve kadınlar tarafından giyilen giysiler, öğrenciler tarafından izleyicilerin beğenisine sunuldu. Defilede profesyonel mankenleri aratmayan öğrenciler, performanslarıyla beğeni topladı. Defile, katılımcılar tarafından beğenilerek uzun süre alkışlandı.

Defileyi Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş izledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 13:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?