6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Polis adayları ders başı yaptı

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde toplam bin 15 polis adayı ders başı yaptı.


Yeni öğretim yılı nedeniyle, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu'nda açılış töreni düzenlendi. Törene katılarak bir konuşma yapan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, polisin şerefli geçmişiyle iç güvenlik olarak vatandaşların başta can ve mal emniyetlerini sağlamakla görevli olduğunu söyledi.


Polisin taşıdığı üniformada devletin sıcaklığını, sevgisini ve hoşgörüsünü göstermesi gerektiğini işaret eden Güzeloğlu, "Polis, darda ve zorda kalana da şefkat elini uzatmalıdır. Yasa dışı ve hukuk tanımayan kişilere karşıda yasa egemenliğini, bu noktada devletin kararlılığını ve hak ettiği şekilde en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamalıdır" dedi.


Terör olaylarına değinen ve Türkiye'nin sergilediği kararlı duruşu belirten Vali Güzeloğlu, "Günümüzde güvenlik ve terör uluslararası konu ve sorumluluktur. Bu çerçeve de tüm devletlerin işbirliği yapması, bu amaç doğrultusunda güçlerini birleştirilmesi gerekmektedir. Ulusal ve uluslararası terör insanların güvenliğini, yaşam hakkını, can ve malı tehdit etmektedir. Ortak duruş tavır ve eylem gerekmektedir. Türkiye 25 yıldır teröre karşı kararlılıkla mücadele vermektedir" diye konuştu.


19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Hüseyin Yılmaz ise 2008-2009 öğretim yılında 42'si bayan 472 polis adayının 1. sınıfa başlayacağını ve 58'i bayan 443 polis adayının 2. sınıfa geçtiğini kaydetti. Hüseyin Yılmaz, eğitim sürecinde Atatürk ilke ve inkılaplarını içtenlikle benimseyecek, Anayasa'nın başlangıç bölümündeki değerlere bağlı kalacak, devletin temel niteliklerini özümseyip savunucusu olacak, Türk milletinin milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerini benimseyip bunları davranış haline getirecek, polis mesleğinin şeref ve haysiyetiyle örtüşecek ahlak ve görgü kurallarına uyacak şekilde disiplin anlayışı kazandırma görev ve sorumluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.


Konuşmaların ardından geçen eğitim ve öğretim dönemini başarıyla tamamlayıp dereceye giren Mehmet Öztürk, Ömer Altındal ve Hasan Gölek'e, Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir tarafından çeşitli hediyeler verildi.


Samsun Sahra Sıhhiye Okulu'ndan Tankçı Albay İsmail Yılmaz, öğrencilere ilk ders olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi verdi. Ders sonunda OMÜ rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Albay Yılmaz'a çiçek takdim etti. Tören, öğrencilerin Polis Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı söylemesiyle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?