2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Polis sergisi açıldı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü kutlama faaliyetleri çerçevesinde Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Polis Sergisi' açıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırdaki sergi açılışına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıd. Alb. İlyas Koçak, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Demirok, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile polisler katıldı. Sorumluluk bölgesinde emniyet mensuplarının canla başla görevini yerine getirdiğini dile getiren Vali Güzeloğlu, "Teşkilatımız, uluslararası alanda suç ve suçluyla mücadele anlamında da çok büyük başarılara imza atmıştır. Dünyada örnek gösterilir hale gelmiştir. Halkıyla bütünleşerek kaynaşmış, destekle görevini sürdürmektedir. Son zamanlarda eğitim alanında çok büyük gelişmeler sağlamıştır" dedi.


İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, sergiyle gelişmişlik düzeyini halka göstermeye çalıştıklarını, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de sergide paylaştıklarını kaydetti.


Sergide kriminal, olay yeri inceleme, özel harekat, önleyici hizmetler, trafik ve çevik kuvvet birimleri ile 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu'nun eğitim ve teknik aletleri, tanıtıldı. Polis eşlerinin ve çocuklarının yaptığı el sanatları da sergide görücüye çıktı. Sergiyi gezen Vali Güzeloğlu ve protokol, bazı cihazlar hakkında bilgi aldı. Vali Güzeloğlu çocuklarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Ayrıca şiir kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmada dereceye giren ilköğretim öğrencileri de ödüllendirildi.
8-10 Nisan tarihleri arasında açık kalacak sergi, mesai saatleri içerisinde gezilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 11:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?