6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Polis suçüstü yakaladı

Samsun'da bir gurbetçiye ait evin kapı kilidini kırarak hırsızlık amacıyla içeri giren 2 hırsızlık zanlısı, polis tarafından suçüstü yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Nurullah K.(39) ile Orhan D.(27), isimli şahıslar Manisa'dan Almanya'da yaşayan Hüseyin A.'ya ait evi soymak için Samsun'a geldi. Hüseyin A.'ya ait evin adresini araştıran zanlılar, akşam olmayı beklerken apartmanın hangi dairesi olduğunu tespit etmek için ışıkların yanmasını beklemeye başladı. İlyasköy Mahallesi'ndeki dairelerden birinin ışıklarının yanmadığını fark eden Nurullah A. ve Orhan D., bir kahveciye ışıkları yanmayan evin kiralık olup olmadığını sordu. Evin sahibinin Almanya'da olduğunu öğrenen hırsızlar, doğru adrese geldiklerini belirleyince dün gece saat 03.00 sıralarında evin kapısının kilidini kırarak içeri girdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından evin içinde suçüstü yakalanan zanlılar, gözaltına alındı. Söz konusu şahıslarla birlikte hırsızlık olayında kullandıkları 30 metre ip, eldiven ve su anahtarları ele geçti. Nurullah K.'nin üzerinde ise İsmail Ç. adına düzenlenmiş 1 adet sahte ehliyete el konuldu.


Manisa'da ikamet eden Nurullah K.'nın 8'i hırsızlık 11 suçtan, Orhan D.'nin ise 1 suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi. Polisteki sorgulanması tamamlanan 2 kişi, Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?