6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Polis teşkilatına taze kan

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde 31'i bayan toplam 500 polis adayı diplomalarını aldı.


19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen törene Samsun Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kurmay Albay İlyas Koçak, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Yılmaz, İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci ve öğrenci velileri katıldı.


Törende konuşan Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Türk Polis Teşkilatı'nın, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumayarak halkın namus, can, mal ve ırkının emniyetini temin etmek üzere görev yaptığını ve tarihinden aldığı güçle teknolojik ve bilimsel anlamda geliştiğini dile getirdi.


19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Yılmaz ise, 1982 yılından bu yana bin 615'si bayan, 17 bin 805'i erkek polis memuru olmak üzere toplam 19 bin 420 mezun verdiklerini, 5. dönemde ise 27'si bayan toplam 368 polis memurunu teşkilatı kazandırdıklarını kaydetti.


Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata'ya cevabının okunduğu törende, daha sonra 500 polis adayı yemin ederek polisliğe ilk adımı attı. Okul birincisi Yusuf Orhan kütüğüne bröve çakarken, ilk 10'a giren öğrenciler de ödüllendirildi.


Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin halk oyunları ve sportif gösterileri de beğeniyle izlendi. Mezun olan öğrenciler törenin ardından keplerini havaya attı.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?