2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Polis teşkilatına taze kan

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) düzenlenen 7. dönem mezuniyet töreninde 54'ü bayan, 376'sı erkek olmak üzere toplam 430 polis adayı diplomalarını aldı.


19 Mayıs Polis MYO bahçesinde düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanı Kıd. Alb. İlyas Koçak, İl Jandarma Komutanı Alb. İrfan Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Demirok, il müdürleri, polis okulu öğrencileri ile aileleri katıldı.


Genç polisleri kutlayan Hasan Basri Güzeloğlu, "2 yıl önce ailelerinin bize teslim ettiği bu evlatlarımız MYO'da ailelerinden daha yüksek bir sorumluluk ve yakınlıkla bir evlat olarak kabul edilmişlerdir. Eğitilmeleri, birikimleri, güçlü ve güvenli polis olma adına her türlü fedakarlık sergilenmiş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik, milletin bölünmez bütünlüğü ve birlikteliği başta olmak üzere, bu değerler uğruna gerekirse hayatlarını feda etmek ve güçlü bir ülkeyi geleceğe taşımak adına üstün düzeyde
yetiştirilmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti, dünya barışına hizmet eden, gelişen ve güçlenen, iddiasını her alanda pekiştiren bir devlettir. Sevgili genç polislerim, bahtınız ve yolunuz açık olsun" dedi.
19 Mayıs Polis MYO Müdürü Mustafa Demirok, 2 yıllık zorlu ve meşakkatli bir eğitim-öğretim dönemini başarı ile bitiren öğrencileri tebrik ederek, yeni görevlerinde başarı diledi.


Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okunduğu törende, daha sonra 430 polis adayı yemin ederek polisliğe ilk adımını attı. Okul birincisi Mehmet Öztürk kütüğe bröve çakarken, ilk 10'a giren öğrenciler de ödüllendirildi. Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sportif gösterileri de beğeniyle izlendi. Tören geçişinin ardından mezun olan öğrenciler keplerini havaya attı. Daha sonra öğrenciler, aileleriyle hasret giderdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?