26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Polisler fazla mesaiden şikayetçi

Samsunlu polisler, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç'a fazla mesaiden ve mesai ücreti alamamaktan yakındı.

"Büyük Samsun Mitingi" öncesinde miting alanında görev yapan polis memurlarının problemlerini dinleyen Kılıç, "Sorunlarınızı biliyoruz" dedi. Fazla mesaiden yakınan polisler ise, "En fazla mesai yapan kamu görevlileri biziz. Futbol maçlarında, mitinglerde, eylemlerde biz görev alıyoruz. Şehir güvenliğinin sağlanmasında, emniyet hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde en özverili şekilde görev ve sorumluluk üstleniyoruz. Ancak fazladan yaptığımız çalışmalara ilişkin fazla mesai ücreti alamıyoruz" dedi.

Polisleri dinleyen Kılıç, polislerin haftalık ortalama çalışma süresinin 40 saat olmasına rağmen ek görevler ve nöbetlerle birlikte 50-60 saat görev yapmak durumunda kaldığını kaydederek, "Zaman zaman gündemin gerektirdiği ekstra görevlerle birlikte bu sürenin 70 saate kadar tırmandığı oluyor. Biz yürüttüğünüz hizmetlerin de, fedakar çalışmalarınızın da farkındayız. Morale ihtiyaç duyduğunuzu, moralin de daha fazla ücretten geçtiğini biliyoruz. Ülkemiz son yıllarda kaynaklarını ve imkanlarını artırıyor. Bu imkanlar zaman içinde hayata daha fazla yansıyacak. Siz daha fazla ücrete kavuştuğunuzda biz de daha yüksek morale kavuşacağız. Sizin sıkıntısını çektiğiniz konulardan İçişleri Bakanı da sayın Başbakan da haberdardır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 16:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?