6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Polisten fuhuş baskını

Samsun'da eğlence merkezlerinde uygulama yapan polis, buralarda kaçak çalışan 19 yabancı uyruklu kadını gözaltına aldı.

Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen kadınlar, pasaport sürelerinin dolduğu ve evraklarında eksiklik olduğu belirlenerek sınır dışı edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Bürosu ekipleri, iki gün önce merkez İlkadım İlçesi'ndeki eğlence merkezlerinde asayiş uygulaması yaptı.

19 YABANCI YAKALANDI

Yapılan uygulamalarda, 4 eğlence merkezinde yaşları 19 ile 40 arasında değişen Ukrayna, Kırgızistan, Moldova, Belarus, Özbekistan ve Gürcistan uyruklu 19 kadın, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Sağlık kontrolleri yapılan 19 kadın, daha sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yapılan incelemede, pasaport sürelerinin dolduğu ve evraklarında eksiklik olduğu belirlenen 19 kadın, sınır dışı edildi.

ANKARA'DA DA BİR ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Ankara'da, yurt dışından çocuk bakıcısı vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen 5 kişilik çete çökertildi.

Fuhuşa zorladığı kadınları lüks bir araçla müşterilerine götürdüğü tespit edilen çetenin, telefon konuşmalarında kullandığı şifreler de dikkat çekti. Çetenin, fuhuş için 'çay yarenliği', 'kısa çay', 'uzun çay', fuhuş parasına 'hediyenizi hazırlayın' gibi ifadeler kullandığı tespit edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bir çetenin yurt dışından çocuk baktırma bahanesi ile getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı tespit etti.

Çalışmalarını tamamlayan Ahlak Büro dedektifleri, çeşitli adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda, aralarında şebekenin elebaşı Ukrayna uyruklu Veronika E.'nin de olduğu Fatih N.E., Süleyman E., Ayhan E. ve Hüseyin Y.'yi gözaltına alındı.

...
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2012 Salı 18:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?