4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Polisten kaçarken çatıdan atladı

Samsun'da, 2 arkadaşıyla birlikte girdiği işyerinden hırsızlık yaptığı iddia edilen bir kişi, kendisini yakalamak isteyen polisten kaçmak isterken ikinci kattan atlayınca hastanelik oldu. 

Olay, Samsun Borsa Sitesi'nde sabah saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Zahiriyeci toptancısına çatıdan inerek 2. katındaki camı kırıp içeri girdikleri iddia edilen Ali Rıza E. (26), Ferhat S. (26) ve Okan T. (23), içinde pirinç bulunan çuvalı boşaltarak aynı çuvalın içine çaldıkları telefon makinesi, çek defterleri, hesap makinesi, bir bankaya ait post makinesi, dürbün ve labtop bilgisayarı doldurdu. Aynı işyerine ait park halindeki 55 ST 767 plakalı minibüsün plakalarını çalan hırsızlar, daha sonra aynı yöntemle bir un fabrikasının satış mağazasına girdi. 

Burada da kepek çuvalını yere boşaltıp çuvala hesap makinesi, bilgisayar, yazıcı, mühür, saat ve diğer malzemeleri dolduran 3 zanlı çaldıkları ürünleri çatıya çıkartırken, vatandaşlar zanlıları fark ederek polisi aradı. Olay yerine gelen polisleri fark eden zanlılardan Ferhat S. ile Okan T. kaçarken, Ali Rıza E. İse polisle arasında yaşanan kovalamaca sonucu çatıdan aşağı atladı. Yere düşünce ayağı kırılan Ali Rıza E., polis ekipleri tarafından Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ali Rıza E.'nin çekilen röntgen filminde sol ayağının kırıldığı tespit edildi. Hastanede (Mehmet Sevinç) adını kullanan ve gerçek kimliğini açıklamayan Ali Rıza E., tedavisinin ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Ali Rıza E.'nin ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis, olay yerinden kaçan Ferhat S. ve Okan T.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte çalınan bazı malzemeler de ele geçirildi. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği işyerlerinde incelemede bulunan polis, hırsızların çaldıkları bazı bilgisayar ve diğer malzemeleri işyerlerinin çatısında buldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 16:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?