6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Polisten meslek dayanışması

Samsun'da, yolun karşısına geçmek isteyen doktora çarparak doktorun ölümüne, kendisinin de ağır yaralanmasına sebep olan trafik polisinden motosikletin masrafı olan 20 bin YTL tahsil edilmek istenince, imdadına meslektaşları yetişti.

29 Şubat 2008


Atakent Beldesi Atatürk Bulvarı üzeri Mediva Hastanesi önünde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen kazada, Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Güven Baş (34), Emniyet Müdürlüğü'ne ait 55 A 5447 plakalı motosikletiyle şehir merkezi istikametine seyir ederken, yaya olarak yolu karşıya geçmek isteyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'nde asistan olarak görev yapan Dr. Fatih Ulusoy'a (25) çarpması sonucu genç doktorun ölümüne, kendisinin de ağır yaralanmasına sebep olmuştu.

Kaza sonrası Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yoğun bakım servisinde uzun süre yatan ve daha sonra Samsun Fizik Tedavi Hastanesi'ne sevk edilerek buradan da taburcu olmasına rağmen tedavisi devam eden polis memuru Güven Baş'ın kaza yaptığı Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne ait motosikletin kaskosu bulunmadığı için 20 bin YTL masrafın kendisinden tahsil edilmek istendiği öğrenildi. Tedavisi devam eden ve maddi durumu iyi olmayan Güven Baş'ın imdadına
meslektaşları yetişti. Samsun Emniyet Müdürlüğü, devletin Güven Baş'tan tahsil etmek istediği 20 bin YTL masrafı ödemek için kampanya başlattı.

Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, kampanya kapsamında Samsun il merkezi ve ilçelere birer yazı göndererek kampanyaya herkesin katılmasını istedi. Polis memuru Güven Baş'ın adına banka hesap numarası açıldı ve birim amirlerinin toplanan yardım paralarını söz konusu hesaba yatırılıp dekontlarını Samsun Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şubesi'ne teslim etmeleri istendi.

Kampanya kapsamında emniyet müdürleri 30, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve emniyet amirleri 15 YTL, başkomiser, komiser ve komiser yardımcıları 10 YTL, polis memurları 5 YTL, bekçi ve teknisyenlerden ise 4 YTL yardım toplandığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 11:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?