2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Polisten sahte para uyarısı

VEZİRKÖPRÜ POLİSİNDEN SAHTE PARA UYARISI

Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi hareketlenen piyasada sahte para olabileceği gerekçesiyle vatandaşları uyardı.

Hırsızlık ve sahte paraya karşı alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulunan Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karslı, “İnsanlar Kurban Bayramı'na hazırlık arifesinde üzerlerinde nakit olarak para taşıyacakları için hırsızlıklar ve sahte para piyasaya sokularak dolandırıcılıklar artabilir. Halkımız bundan dolayı çok dikkatli olmalı” dedi.

Vatandaşlardan, alışveriş yaptıkları kişilerden şüphelendikleri takdirde “155 Polis İmdat Hattı”nı aramalarını isteyen Emniyet Müdürü Karslı, kurbanlık hayvan satıcılarını da sahte paraya karşı dikkatli olmalarını istedi. Vezirköprü Emniyet Müdürü Hakan Karslı şu tavsiyelerde bulundu: “Sahte paraya karşı; banknotun güvenliğinden kuşku duyduğunuz taktirde, lütfen gerçekliğinden emin olunuz, diğer bir banknot ile karşılaştırınız. Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyiniz. Şahıs eşgaline ilişkin bilgiler, mümkünse kimlik bilgilerini, hatta otonun plakasını ve diğer özelliklerini tespit ediniz. Şahsı mümkün mertebe oyalayınız. Bu arada en kısa sürede 155 Polis İmdat veya başka bir kanaldan bize ulaşın. Sahte parayı görevlilere teslim edin. Yapacağınız ihbarın, aranan kişinin, şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkartılmasına yardımcı olabileceğini unutmayın” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 10:48:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 10:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?