6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Polonyalı öğrenciler memnun ayrılıyor

Terme Yeni Mahalle İlköğretim Okulu'nun "Avrupa Kültürünün Muhafızı Çocuklar Projesi" kapsamında Samsun'a gelen Polonyalı öğretmen ve öğrenciler, kendilerine gösterilen misafirperverlikten oldukça memnun kaldılar.


Polonya'nın Zespol Szkol Gimnazjum Podstawowa İm. Powstancow Wielkopolskic Okulu'nun 4 öğretmen ve 5 öğrencisi, ülkelerarası karşılıklı kültür, gelenek ve hoşgörünün yaygınlaştırılması amacıyla "Avrupa Kültürünün Muhafızı Çocuklar" adlı projeyi yürüten Terme Yeni Mahalle İlköğretim Okulu'nun misafiri olarak 3 gün önce Samsun'a geldi.


Konuk öğretmen ve öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette, Terme Yeni Mahalle İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri de hazır bulundu. Samsun'da çok hoş ve sıcak karşılandıklarını belirten Antoni Fornelski, "Avrupa'da şimdiye kadar hiç bu şekilde karşılanmadık" dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevzat İspirli, misafirperverliğinden ötürü Terme Yeni Mahalle İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmenlerine teşekkür etti. Ardından İspirli, ziyarete gelen öğretmen ve öğrencilere hediye verdi.


Konuk öğretmen ve öğrencilerin şehrin çeşitli tarihi ve kültürel mekanlarını gezeceği öğrenildi. Terme Yeni Mahalle İlköğretim Okulu'nun 2005 yılında başlattığı "Avrupa Kültürünün Muhafızı Çocuklar" adlı projesinin, bu ziyaretle birlikte sona erdiği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 13:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?