6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Popüler Kültür ve Teknoloji Fuarı

Samsun'da ilk kez düzenlenen "Karadeniz Popüler Teknoloji ve Bilişim Fuarı Techno-Ka", yapılan törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.


Sevgi Park Fuar Alanı'nda bulunan çadırda açılan bilişim fuarına Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Samsun Karadeniz Rotary Kulübü'nün desteğiyle bu yıl Samsun'da ilki yapılan 'Karadeniz Popüler Teknoloji ve Bilişim Fuarı'nın açılış töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, fuarın açılmasında katkısı olanlara teşekkür etti. Samsun'un, Türkiye'nin parlayan şehirlerinden bir olduğu söyleyen Yılmaz, "Samsun'un farklılığını başka şehirlere gidip görerek, iyi anlamak için yeter. Bu bakımdan Samsunumuzla ilgili en küçük bir gelecek kaygısının hiç kimsenin duymamasını istiyorum ve hakikaten güzel bir yol ve süreçte devam ediyoruz" dedi.


Eko Fuarcılık Limited Şirketi Bölge Müdürü Soner Altun, bilişim fuarı Techno-Ka, bölgenin ticari hayatına canlılık katacak bir etkinlik olduğunu söyledi. Kurdele kesilerek yapılan açılışın ardından fuar gezildi. Başkan Yılmaz, bel ve ayak dinlendirme koltuğuna oturdu ve cihazın faydalı olduğunu söyledi. Fuarda en fazla ilgiyi ise OMÜ'den öğretim üyeleri ve öğrencilerin tasarladıkları güneş enerjisiyle çalışan araç ile cihazın üzerine dokunulduğunda elektrik akımını vücuda yayarak sonra yerden dışarı atan cihaz, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Fuarın 30 Ekim-02 Kasım tarihleri arasında açık kalacağı ifade edildi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?