6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Prof. Dr. Bilgiç rektörlüğe aday

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, düzenlediği basın toplantısında rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

OMÜ'de 2008-2012 yılları arasında görev yapacak olan rektörün belirlenmesi için 18-19 Haziran tarihleri arasında yapılacak seçim öncesinde Prof. Dr. Sait Bilgiç, Gülhan Restoran'da basın toplantısı düzenleyerek adaylığı ve hedeflerini açıkladı.

Öğretim üyelerinin de katıldığı toplantıda adaylığıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversitelerde rektörlerin yetkileri nedeniyle yönetim kademesinin ve yönetim anlayışının oluşmasında en önemli belirleyici unsur olduğunu, üniversitenin genel olarak mevzuat, mali ve kadro yetersizliklerinden kaynaklanan ortak sorunları bulunduğunu kaydetti. Mevcut sorunlara rağmen birçok devlet üniversitesinin daha çok geliştiğine dikkat çeken Bilgiç, gelişmişlik farkının yönetimin uygulamalarından kaynaklandığına dikkat çekti.

"Çalışma huzurunun, liyakatin ve adaletin olmadığı yerde başarıdan söz etmek mümkün değildir" diyen Bilgiç, "Üniversitenin en önemli eksikliği olan çalışma huzuru ve heyecanı, liyakate ve adalete değer veren iyi bir yönetime kavuşmasıyla sağlanacaktır. Gerek akademik gerekse idari kadrolardaki her çalışan, sağlanacak huzur ve heyecanla asli işlerini en iyi şekilde yapma imkanına kavuşacaktır. Samsun halkının ihtiyacı olan bilgi ve hizmetleri en yüksek kalitede ve güvenle alacaktır. Toplumsal kalkınmada rolünü iyi yerine getirebilen, iletişime açık ve şeffaf bir yönetim oluşturulacaktır" dedi.

Üniversitenin araştırma ve uygulama hastanesinin yönetim anlayışı ve donanımı bakımından tamamen yenileneceğini dile getiren Bilgiç, "Samsun ve Karadeniz Bölgesi için önemli olan kalp onkoloji geriatri, hidroterapi ve organ nakli merkezlerinin kurulması için çalışma başlatılacaktır. Eczacılık, mimarlık, hukuk ve iletişim fakültelerinin açılması, lisans ve lisans üstü düzeyde uzaktan eğitimin yapılabilmesi için kadro ve donanım oluşturulacaktır. Bilim teknoloji ve araştırma merkezi kurulması hedeflenmektedir. OMÜ'yü saygın ve sayılı üniversiteler arasına getireceğiz" şeklinde konuştu.

Soru üzerine türban konusuna değinen Bilgiç, kanun ve yasalar neyi gerektiriyorsa onun yerine getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak seçimde en fazla oy alan 6 aday belirlenerek, isimleri YÖK'e bildirilecek.

YÖK de bu adaylar arasından 3 isim seçerek Cumhurbaşkanı'na sunacak. Cumhurbaşkanı, 3 kişi arasından rektör atayacak.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 14:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?