3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Profesörler belgelerini aldılar

PROFESÖRLER BELGELERİNİ ALDILAR

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) akademisyenler, üniversitede ilk kez düzenlenen "Profesörlük Belgesi Takdim Töreni"yle belgelerini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'dan aldılar.

Konukevi'nde düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Üniversitelerdeki kariyerin en üst noktası profesörlüktür. Profesör olmak omuzlardaki yükü azaltmıyor, aksine arttırıyor" dedi. Rektör Akan, OMÜ'nün kat ettiği gelişmelerden söz etti.

Akademik birimlerin laboratuvar ve eğitim kadrosu eksikliklerin hızla giderilmeye çalışıldığını söyleyen Rektör Akan, "Fen Edebiyat Fakültesi'nin edebiyat, sosyoloji, psikoloji, felsefe, arkeoloji ve önümüzdeki sene de sanat tarihi bölümler, güçlenen eğitim kadrolarıyla eğitim öğretimlerini sürdürecekler. Öğrencilerin sosyal yaşamları ve barınma konularında ciddi iyileşmeler söz konusu. 2008 yılında yemekhanelerde yemek yiyen öğrenci sayısı bin kadarken, şu an da bu rakam 7-8 bine ulaştı. Kredi Yurtlar Kurumu kampus içerisinde yeni bir yurt yapıyor, biz de muhtemelen yeni bir yurt inşasına başlayacağız. Uzaktan eğitim konusunda da üniversitemiz ciddi bir yol kat etti. Kendi dalında en azından çığır açtı. Şu anda Türkiye'nin sayılı uzaktan eğitim merkezlerinden birine sahibiz. Bugün uzaktan eğitim kapsamında 7 bin öğrencimiz var. Gelecek yıl eylül ayından itibaren, lise mezunu posta elemanlarının ön lisans eğitimini uygulayacak olan bir program daha açacağız. Yani en az 5-6 alanda uzaktan öğretim programlarıyla 10 binin üzerinde öğrenciye sahip olacağız. Bu hem ufkumuzu açıyor hem de artan üniversite sayısıyla azalan üniversite kaynaklarına bir anlamda kendi imkanlarımızı oluşturarak yeni bir kaynak meydana getirmiş ve ciddi bir gelir elde etmiş oluyoruz. Üniversitemizin Teknopark'ı yoktu, kuruldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin URAP diye bir sıralama, değerlendirme yöntemi var. Buna göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye'de 17'nci, dünyada 963'üncü sırada. Tabi sıralamalarda yurt dışındaki yayınlara, atıflara ve doktora sayılarına, bir de google scholardaki sıralama gibi sayılara bakılıyor. İnanıyorum ki önümüzde bir yıl içinde 13'üncü, 14'üncü gibi sıralara yükselmeyi başaracağız. Yeni fakülteler kuruldu. Bu fakültelere yeni alanlar tahsis edildi. Yeni yüksekokullar açıldı. Hep birlikte, bu üniversiteye ait olmanın verdiği heyecanla, üniversitemizi daha iyi noktalara getirdiğimizde hem biz bundan mutluluk duyacağız, hem de Samsun şehri ve Türkiye bundan karlı çıkacak. Şuna inanıyorum ki; gösterdiğimiz çabalar hiçbir zaman boşa gitmeyecek. Gerçekten çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Akan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde eğitim öğrenim gören yabancı öğrenci sayısının da gelecek yıl 400-500 gibi rakamlara ulaşmasını hedeflediğini, böylece Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin uluslararası alanda da tanınırlılığının artacağını belirtti.

Akan, konuşmasının sonunda, "Bu gece aramızda profesörlüğe atanan ve başka üniversitelerde profesörlüğe atanarak üniversitemize gelen hocalarımız var. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu tören ilk kez düzenleniyor. Diliyorum ki periyodik olarak devam eder. Yardımcı doçentlik, doçentlik zorluyor belki bizi, ama bu yolun en üst mertebesi profesörlük unvanını almak. Bu nedenle hepinizi kutluyor, hayatta başarılar, mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Törende 56 profesöre belgeleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan tarafından verildi. Mazeret bildirerek törene katılamayan 17 profesöre ise belgeleri teslim edilecek.

PROFESÖRLER BELGELERİNİ ALDILAR
PROFESÖRLER BELGELERİNİ ALDILAR
PROFESÖRLER BELGELERİNİ ALDILAR
PROFESÖRLER BELGELERİNİ ALDILAR
PROFESÖRLER BELGELERİNİ ALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 13:03:00
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 18:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?