2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Programda duygulu anlar!

Samsun'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerce düzenlenen programda duygulu anlar yaşandı.


Huriye Süer Anadolu Lisesi öğrencileri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıldönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenledi.

Programda Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Sağlık, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kısa seçmeler sundu. Ardından öğrencilerin sahne tiyatrosu beğeniyle izlendi. Çanakkale Şehitleri şiirlerini okuyan öğrenciler, etkinliğe katılanlara duygu dolu dakikalar yaşattı. Kurtuluş Savaşı'nda yaşananlarında canlandırıldığı oratoryo ise büyük beğeni kazandı. Oratoryo bitiminde öğrenciler ve protokol üyeleri hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.


Etkinlikte bir konuşma yapan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "İstiklal Marşı'nın kültür kimliğinde ve benliğinde sarsılmaz silinmez ve vazgeçilmez bir önemi vardır. Bizi biz yapan, millet olarak ayakta tutan, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan, milli değerlerimizi ve ülkümüzü 41 mısrada buluşturan bir şaheserdir. Bizi biz yapan bizim değerlerimizi sonsuza kadar yaşatacak sönmeyen bir meşaledir" dedi.


Etkinliğe Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, AK Parti Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Birnur Şahinoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıd. Albay İlyas Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, öğrenciler ile veliler katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?