2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Proje yarışması sona erdi

Samsun’un Bafra ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile ilköğretim öğrencileri arasında her yıl matematik ve fen bilimleri alanında yapılan “Bu Benim Eserim” adlı proje yarışması sona erdi.


12-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu, Sinop ve Çorum illeri katıldı. 85 proje arasından 11 proje Ankara’da yapılacak olan final projesine katılmaya hak kazandı. Ayrıca 7 projede mansiyon ile ödüllendirildi.
Bafra Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, “Yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile ilköğretim öğrencileri arasında her yıl yapılmaktadır. ‘Bu Benim Eserim’ adlı yarışmaya tüm bölgemizden katılan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyor, başarılar diliyorum” dedi.
Ankara’daki finallere katılacak olan projeler şunlar: “Amasya’dan Fen Bilimleri alanında ‘Mikrop Öldürür Mü?’, ‘Su Tüketmeden Suyun Donmasını Önleyen Şebeke’ ve ‘Arabamda Kameram Var Hasarım Yok’ projeleri ile matematik alanında ‘Toplar Çember’ ve ‘Ayna Ayna Söyle Bana’ projeleri. Ordu’dan fen bilimleri alanında ‘Hep Yolda Kal’ ve ‘Aydınlık Virajlar’ projeleri. Samsun’dan fen bilimleri alanında ‘Aftsil’ ve matematik alanında ‘Döner Şekiller Panosu’ projeleri. Tokat’tan fen bilimleri alanında ‘Buzlanmayan Yol’ ve ‘Doğal Isıtmalı Sera’ projeleri.”


Program, sergide mansiyon ile ödüllendirilen öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve bölge sergisi organizasyonunu gerçekleştiren organizasyon grubuna plaket takdimi ile son buldu.


Düzenlenen Programa Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Bafra Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Jüri Başkanı ve TÜBİTAK Temsilcisi Prof. Dr. Reşit Özkanca, yarışmaya katılan illerin il milli eğitim müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 20:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?