2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Projeler vatandaşlara anlatıldı

Canik ilçesinde meslek yüksekokulu, öğretim üyelerine konut, imam hatip lisesi ve yoksul ailelere konut yapılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.


Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde düzenlenen kahvaltı programına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, yeni projeler hakkında mahalle sakinlerine bilgi verdi. Canik Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, partililer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Genç, "2010 yılında ilçemizde halkımızın hizmetine sunacağımız projelerle hizmet patlaması yapacağız. Canik Kültür Merkezi(CKM), Baumax Yapı Market ve Canik Kuzey Yıldız Projesi'nin 960 Konutun anahtar teslim törenlerini gerçekleştirerek ilçemizde istihdama ciddi katkı sağlamış olacağız. Bunların yanında bugün sizlere ayrı bir müjde vermek istiyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin Meslek Yüksekokullarının (MYO) bölgemize taşınması için bir faaliyet başlattık. MYO'nun bölgemizde yapılması kararını aldık ve 1/5000 imarı Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdik. Önümüzdeki günlerde inşallah hep birlikte bunu müşahede etmiş olacağız. Düvecik köyünde İŞGEM'in hemen üstünde 20 dönümlük araziyi MYO yapımı için ayırdık" dedi.
Genç, şöyle devam etti: "Bunun yanında TOKİ ile anlaşmalı olarak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim üyelerine 300 konut yapılarak şehre kültürel, siyasi, ekonomik ve ticari alanda bir dinamizm katmış olacağız. Bütün bu çalışmalarımızın altında şüphesiz ilçemizde yaşayan insanların imzası var. Çünkü onlar bize bu görevi tevdi etti ve bizde onlara bunu hizmet olarak geri veriyoruz.”


İMAM HATİP LİSESİ VE YOKSULLARA EV
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise, “Türkiye'nin en büyük, en modern imam hatip okulunun inşaatına Canik'te başlıyoruz. Meslek yüksek okullarının kurulacağı arazinin yanında 23 dönümlük bir alanı imam hatip lisesine ayırmış bulunuyoruz. Bir dernek kurarak bu okulumuzu 2 yıl içerisinde eğitim ve öğretime kazandıracağız" açıklamasında bulundu.


Demir, şunları kaydetti: "Bir diğer proje ise; TOKİ'nin Türkiye'de birkaç yerde yaptığı 45-55 metrekare arasındaki daireler Canik'te inşa edilerek fakirlere tahsis edilecek. Başkanımız Osman Bey'le beraber TOKİ Başkanıyla olan görüşmemizde mutabık kalınarak 500'ün üzerinde dairenin ilçemizde inşasına başlanılacak. Şuan bu projeyle alakalı yer arayışları devam etmekte olup yer tahsisinin ardından imzalanacak protokol gereğince bu hizmeti siz değerli halkımıza kazandırmış olacağız.”

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 17:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?