2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Projeleri hızlandırın

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Başsavcı Canip Yetişir, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz ve Baro Başkanı Nejat Anıl ile birlikte Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i ziyaret etti.

Ziyarette bakanlık bürokratlarını uyaran Ergin, "Adalet Sarayı ve Samsun Cezaevi proje ve ihale sürecini hızlandırın" dedi.
Başsavcı Canip Yetişir, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz ve Baro Başkanı Nejat Anıl'ın katıldığı ziyarette AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den Adalet Sarayı ile Samsun Merkez Cezaevi'nin proje ve ihale süreci ile ilgili yardım talep etti. Talepleri etrafında Samsun'un tek vücut olduğunu kaydeden Kılıç, "Adalet camiası sizden müjdeli haberler bekliyor, hizmetlerin ifasında ciddi anlamda mekan sorunumuz var" diye konuştu.


Samsun Adliye camiasının birlikte gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bakanlık bürokratlarından işlerin hızlandırılması için seferber olmalarını istedi. Ergin, şunları söyledi: "Samsun'un ihtiyaçları acil ve önemli. Yeni Adalet Sarayı yer tahsisi ve tapu devir işlemleri tamamlandı. Şimdi proje ve ihale sürecindeyiz. Bu süreci hızlandırın. 2009 yılında her iki projenin de inşaatının başlamasını istiyorum. Samsun Adliyesi'ndeki mekan sorununu bu şekilde çözeceğiz. Aynı kapsamda Bölge Adliye Mahkemesi'nin yer sorunu da çözülmüş olacak. Bu projeler ülke genelindeki en seçkin eserlerden biri olarak hayat bulacak. TOKİ ile protokole bağlanan Samsun Merkez Cezaevi'nin yapım sürecini de aynı şekilde hızlandıracağız."
Samsun'dan gelen taleplerin haklı ve yerinde talepler olduğunu kaydeden Bakan Ergin, Samsun Milletvekili Kılıç, Başsavcı Yetişir ile Adalet Komisyonu Başkanı Akyüz'ün Samsun'a davetini de en kısa zamanda değerlendirmeye çalışacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 14:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?