5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Promosyonlu kurbanlık satışı

Samsun'da bir kasap, kendi yetiştirdiği ve 10 bin YTL'ye satışa sunduğu 2 ton ağırlığındaki boğayı alana, yanında 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet koç, 1 adet teke ve 1 adet çeyrek altın veriyor. 

34 yaşındaki kasap Orhan Kütür, 2,5 yıldır özenle beslediği 2 ton ağırlığındaki boğayı 10 bin YTL'ye satışa sundu. Geçen 1 ton 400 kilogram ağırlığındaki boğayı 7 bin 500 YTL'ye satışa sunan, ancak fiyatı dolayısıyla satamayan Orhan Kütür, bu yıl daha önce duyulmuş bir promosyon kampanyası düzenledi. Orhan Kütür, söz konusu boğayı satın alana yanında, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet koç, 1 adet teke ve 1 adet çeyrek altın veriyor. Tepecik Mahallesi'ndeki ahırının önünde bekleyen gelin arabası gibi süslediği kamyonete davul-zurna eşliğinde boğayı yükleyen Orhan Kütür, kendi sürdüğü araçla şehir turu attırıp daha sonra da Gazi Belediyesi Kurban Pazarı'na götürdü. 

Vatandaşlar, süslenen kurbanlık boğayı ve yanında verilen promosyonları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Boğa pazarda büyük ilgi gördü, ancak ilk günde promosyonlara rağmen kimsenin almaya gücü yetmedi. Promosyonları kurbanlık almaya teşvik etmek için başlattığını belirten Orhan Kütür, "Gelen konvoyu, asker konvoyu ve sünnet konvoyu oluyor da kurbanlık boğa konvoyu neden olmasın. Bu boğayı satın alana bin YTL değerinde çamaşır makinesi, 500 YTL değerinde koç, 500 YTL değerinde teke ve 1 adet çeyrek altın veriyorum. Ayrıca, bu boğanın kesimini de ücretsiz olarak kendim yapacağım. Amacım yerli hayvan üretimini tanıtmak ve teşvik etmek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 16:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?