2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Protokol at sırtında

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atlı Sporlar Binicilik Tesisleri'nde Samsun protokolünü kahvaltıda ağırladı. Protokol, kahvaltının ardından atlara binerek tur attı.


Kahvaltıya çok sayıda davetli eşleri ile katılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Sporlar Binicilik Tesisi'nin Karadeniz'in ilk binilicilik okulu olduğunu ifade etti Yılmaz, "Bilindiği gibi at, tarih boyunca insanlığın gelişmesi adına büyük hizmetler verdi. Bir nevi insanlara Allah'ın lütfu. Son yüzyılda sanayileşme ve kentleşme ile birlikte binicilik geri planda kaldı.

Biz de buradan hareketle yeni kuşaklara at sevgisini aşılamak, biniciliği öğretmek ve insanları atlarla buluşturmak için modern binicilik okulu yaptık. Şuan öğrenme amaçlı hizmet veriyor, ilerleyen zamanlar da ise sportif amaçlı faaliyetler yapmak için çaba harcayacağız" dedi


Kahvaltının ardından Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole, Atlı Spor Binicilik Tesisleri'ni gezdirdi. Gezinin ardından Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kurmay Kıd. Alb. İlyas Koçak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte atlara binerek padokta tur attılar.

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.254.193.xxx Tarih : 27.06.2009 21:50:51

olur sayın başkan..gerci sizde bunu bilincli yapmış sayılırsınız..ben Altınkumda ikamet etmeye çalışıyorum..bizim yollarımızda ancak at sırtında ilerlenebilir.. bunun içinde binicilik dersi almamız lazım gelir..yaaw sayın başkan bu bölgelerdeki büyükşehirin yollarına 1 avuc mıcır bile dökmedi..yollarımız kışın çamur deryası yaz aylarında toz bulutları altındayız..daha evlerimizin teras balkon veya bahcelerinde 1 saat oturamamaktayız tozdan..bunu çaresini binicilik tesisi acmakla bulmaya çalışıyorsa o zaman Altınkumdaki tüm vatandaşları kayıt yaptırması lazım..çözüme ulaşmak için..