6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

PTT Bank alarma geçti

Samsun'da, PTT Bank faaliyetlerinin ardından artan hırsızlık olayları nedeniyle alınan önlemler artırıldı.

Türkiye genelinde PTT Bankların 3 yıl içerisinde 314 kez soyulması, can ve mal kayıplarının meydana gelmesi nedeniyle PTT Genel Müdürlüğü, şubelerde önlemlerini artırdı.

Kamera ve polise bağlı alarm sistemi, saat başı bankada biriken paraların toplanması, güvenlik görevlisi gibi önlemler şubelerde alındı.

PTT Bank şubelerine yönelik soygun olayları hakkında daha önce soyulan Cumhuriyet Şubesi'nde bilgi veren Samsun PTT Başmüdürü Birol Erol, PTT Bankaların kurulmasının ardından Türkiye genelinde çok sayıda soyguna maruz kaldıklarını söyledi.

Türkiye genelinde 314 soygunun meydana geldiğini belirten Erol, Samsun'da ise 7 PTT Bank'ın soyulduğunu, yaklaşık 3 bin YTL para çalındığını kaydetti. PTT Banklarda güvenlik önlemlerinin artırıldığını ifade eden Erol, "Araçlarımız ring halinde saat başı şubelerden güvenlik görevlileri nezaretinde paraları toplayarak hemen bankaya yatırıyor. Şubelerde para biriktirilmiyor. Soygun girişimi de olsa para şubede bulunmayacak. Kamera sistemlerini şubelerde yaygınlaştırıyoruz. Tüm şubelerimizde alarm sistemi mevcut. Sürekli kontrol altında" dedi.

Yaşlı, malul, sakat ve 18 yaş üstü kişilere maaşlarının PTT Bank'tan ödenmesi hakkında da bilgi veren Erol, 29 bin 263 kişiye 10 milyon 561 bin 440 YTL'nin 57 iş yerinde 125 gişede ödeneceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?