4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

PTT'de EFT yerine UPT

PTT'DE EFT YERİNE UPT

Samsun PTT Başmüdürü Zekai Özkan, "PTT iş yerlerinden tüm bankalara, tüm bankalardan PTT iş yerlerine UPT ile pahalı para transferi sona erdi" dedi.

North Point Otel'de düzenlediği basın toplantısında PTT'nin verdiği hizmetleri anlatan Samsun PTT Başmüdürü Zekai Özkan, ucuz para transferi anlamına gelen UPT sisteminin hayata geçtiğini açıkladı. Nakit yatırma, çekme, referanslı ödeme ve UPT işlemlerine tüm PTT iş yerlerinde başlandığını açıklayan Başmüdür Zekai Özkan, "UPT'den herhangi bir banka müşterisi ya da banka hesabı olmayan herkes bu sistemi kullanabiliyor. Bu hizmet ile bankasız yerleşim yerlerine ve PTT şubelerinden tüm bankalardaki

hesaplara ve kredi kartlarına UPT gönderilebilecek. Bir müşteri günlük 50 bin liraya kadar UPT yapabilecek. Bin liraya kadar olan miktarlar için 7,5 lira işlem ücreti alınacak" diye konuştu.

Borsanın PTT ile Anadolu'ya açıldığını belirten Zekai Özkan, "PTT ve Gedik Yatırım, yaptıkları iş birliği ile borsayı Anadolu'ya taşıyacak. Tasarruf sahipleri borsada işlem yapabilmeleri için gereken evrakları tüm PTT merkezlerinden edinebilecek. Doldurdukları bu evrakları PTT aracılığıyla ücretsiz olarak Gedik Yatırım'a ulaştırabilecek, para yatırma ve çekme işlemlerini PTT üzerinden masrafsız olarak gerçekleştirebilecekler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 16:45:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 00:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?