2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Pul sergisi açıldı

PTT Genel Müdürlüğü'nce, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 'Milli Mücadele 90. Yıl Samsun Pul' isimli sergi açıldı.


Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda hazırlanan serginin açılışına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Vali Yardımcısı Taner Genç, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, Samsunspor Kulübü Başkanı Hakkı Tomaç, PTT çalışanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergi açılışı öncesi konuşma yapan Osman Tural, "Samsun'da yapılan 90. yıl kutlamalarında PTT'nin yer almaması düşünülemezdi. Biz de PTT olarak Samsun'da 90. yıl kutlamaları çerçevesinde dünden itibaren çeşitli etkinliklerle katılıyoruz. Pulların etiket olma özelliğinin dışında önemli özellikleri var. Bu ülkede basıldıkları dönemin tarihine tanıklık ediyorlar. Bu tanıklık ise tarihinin o dönemin özelliklerini yansıtmak açısından da önemli işlevler olduğu görüyorlar. Burada sergilenecek olduğumuz
pullarımızın Milli Mücadele'de nasıl kullanıldığına şahit olacağız" dedi.
19 Mayıs 1919'da Büyük Önder Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun'da 90. yıl kutlamaları kapsamında anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, haberleşme ve iletişimin çok uzun yılardır simge isminin PTT olduğunu belirterek, serginin açılmasında katkısı olanlara teşekkür etti.
4 gün süreyle açık kalacak olan sergide Milli Mücadele yıllarından kalan pulların yanı sıra o dönemin iletişim, haberleşme araçları ve posta kutuları sergileniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 15:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?