4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Ramazana konserli veda

Samsun’un alt kademe belediyelerinden İlkadım Belediyesi’nin 4 bin metrekare büyüklüğündeki Türkiye’nin en büyük Ramazan çadırında düzenlediği ’1. Ramazan Günleri’ etkinliği yapılan final konseri ile sona erdi.

Samsunlular, 1. Ramazan Günleri etkinleri sayesinde apayrı bir Ramazan geçirdi. Sevgi Park’a kurulan 4 bin metrekare büyüklüğündeki iftar çadırında her akşam bin 500 kişi iftarını açma fırsatı bulurken, iftardan sonra verilen konserler, yapılan Hacıvat-Karagöz ve tiyatro gösterileri de beğeniyle izlendi. Konserlere her kesimden davet edilen sanatçılar da sosyal barışa katkı sağladı.

'1.Ramazan Günleri’ etkinliğinin final gecesinde Esat Kabaklı ve Orhan Çakmak sahne aldı. Esat Kabaklı ve Orhan Çakmak, seslendirdikleri parçalarlar ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye’nin en büyük iftar çadırında başarılı bir Ramazan programı icra etmiş olmanın haklı gururunu ve mutluğunu yaşadıklarını söyledi. 1. Ramazan Günleri etkinliklerine halktan çok olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Başkan Tok, "Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Ramazan Günleri etkinlikleri ve kurduğumuz 4 bin metrekarelik dev çadır, tüm Samsunlular’ın buluştuğu bir kültür merkezi oldu. Amacımız, toplumsal birlikteliği sağlayarak, Ramazan ayının daha coşkulu ve anlamlı geçmesini sağlamaktı. Toplumun her kesiminden binlerce kişi, gün içerisinde iftarda ve teravih sonrası etkinlikleri için çadırımıza geldi. Toplumsal dayanışma, paylaşma ve hoşgörünün dorukta olduğu bir Ramazan ayı geçirdik. Etkinliklerimiz, iftar yemekleri ile toplumun farklı kesimlerine ulaştık, çok olumlu tepkiler aldık. Bu ramazan ayı boyunca yaklaşık 100 bin kişiye iftar verdik. Yine yaptığımız etkinliğimize yaklaşık 150 bin kişi geldi" dedi.

samsun
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 10:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?