6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ramazana özel etkinlikler başladı

Samsun İlkadım Belediyesi'nce 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Ramazan çadırında, eski Ramazan günlerini anımsatan 30 gün sürecek etkinlikler başladı.


'4. Geleneksel Ramazan Günleri' Sahil Yolu Sevgi Park'ta 5 bin metrekare alan üzerine kurulan dev çadırda start aldı. Vatandaşların toplu iftar yapmalarının sağlanması, eski Ramazan günlerinin yaşatılması amaçlanan, vatandaşların birlik beraberlik içerisinde Ramazan'ı geçirmeleri hedeflenen uygulama kapsamında kurulan çadırın açılışını AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Mustafa Demir, Fatih Öztürk, Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti Samsun İl Başkanı
Ali Akyüz ve çok sayıda davetli birlikte yaptı. Açılışı gerçekleştiren protokol üyeleri etkinlikte halka hitap etti.


Çeşitli stantların olduğu Karagöz ve Hacivat gösterilerinin yapıldığı çadırın açılışının ardından, Amasya Belediyesi Mehtaran Takımı gösteri yaptı. Konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, dev iftar çadırına herkesin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.


"Her akşam yaklaşık 5 bin kişinin ramazan ayının manevi ikliminde iftarını açtığı çadırda, 7'den 70'e fakiri ve zengini ramazan ayının coşkusunu bir arada yaşıyor" diyen Tok, "Birlikteliğin önemli adımlarından olan ve toplumsal dayanışmayı sağlayan organizasyon her kesimden insanın aynı manevi iklimde buluştuğu, bir araya geldiği, ramazan ayının coşkusunu yaşadığı bir mekan. Her yıl düzenli olarak organize edilen ramazan günleri etkinlikleriyle tüm samsunlular birlikteliği, coşkuyu yaşamış; şehrin her köşesinden, çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş iftar çadırına konuk olmuştur" dedi.


Etkinliğin ilk konserini ise sanat dünyasının tanınmış siması Özdemir Erdoğan verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Türk Halk Müziği, pop ve Türk Sanat Müziğinden eserler seslendiren Erdoğan'a çeşitli hediyelerde verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 09:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?