6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ramazan'da bin 550 ünite kan bağışı

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, Ramazan ayında toplam bin 550 ünite kan bağışının yapıldığını söyledi.

Orta Karadeniz Bölgesi'nde kan toplama merkezleri bulunan Samsun ve Ordu'da toplam bin 400 ünite kan bağışının alındığını belirten Muhsin Yıldırım, bin 200 ünite kanın Samsun'da, 200 ünite kanın da Ordu'da topladıklarını dile getirdi.

Bölgelerinde kan bağış merkezi bulunmayan Amasya ve Tokat illerine de kan bağışını kabul etmek için gittiklerini kaydeden Yıldırım, "Ramazan ayı içerisinde Tokat ve Amasya'da 2 gün boyunca açılan kan toplama çadırında toplam 150 ünite kan bağışı kabul edildi. Samsun ve Ordu'da, ekiplerimiz kan bağışını iftardan sonra kabul etti. Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki kan bağış otobüsünü gece geç saatlere kadar açık tuttuk. Daha önceden belirlenmiş ilçelere cami önlerine giderek, vatandaştan kan bağışı talep edildi.

Ramazan ayının yaza yakın bir döneme gelmesinden dolayı iftar saati daha geç saatlerde oldu. Bu durum da bizim zaman aralığımızı kısalttı" dedi. Ramazan ayının son günlerini yaşadıklarına da değinen Muhsin Yıldırım, kan konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, sürekli depolarında kan bulunduğunu ve bu anlamda duyarlılık gösteren vatandaşlara da teşekkür etmeyi bir borç bildiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 16:12:34
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 16:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?