3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Ramazan'da denetimler artıyor

RAMAZAN AYINDA DENETİMLER ARTIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayında kırmızı et, kanatlı et ve et ürünleri satış yerlerinin denetimlerini artıracak.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuat gereği kırmızı et, kanatlı et ve et ürünleri satış yerlerinin denetimlerinin artarak devam edeceğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Demir, "Kırmızı et ve et ürünlerinde ürünün ithal veya yerli olduğunu gösteren etiketin açık ve net olarak müşterinin göreceği şekilde belirtilmelidir. Karkas halindeki kırmızı etlerde damga ve mührün olduğu kısım, karkasın bütününü tükenene kadar korunmalıdır" dedi.

Kıymanın, müşterinin talebi sırasında ve müşterinin gördüğü etten hazırlanması gerektiğini belirten Demir, "Vitrinde kesinlikle satışa sunulmamalıdır. Kanatlı kıyma satışı yasaktır. Kırmızı et ve et ürünleri ile kanatlı et ve et ürünleri birlikte satılıyorsa çapraz buluşmayı önleyici tedbirler alınmalıdır ve farklı ürünler farklı soğuk depolarda muhafaza edilmelidir. Orijinal ambalajı dışında açıkta kanatlı et satılması kesinlikle yasaktır. Ürünlerin izlenebilirliğinin sağlanabilmesi için ürünle ilgili fatura, veteriner sağlık raporu, etiketler muhafaza edilmelidir. Son kullanım tarihi geçmiş ürünler satış reyonuna konulmamalıdır. Soğutucu dolapların ısıları düzenli kontrol edilmeli, ürünlerin en fazla artı 4 derecede muhafazası sağlanmalıdır. İşyeri çalışanların sağlık kontrolleri, temizlikleri, hijyen kuralları ve portör muayeneleri düzenli olarak yapılmalıdır. Bu kurallara uymayan işletmeler hakkında 5996 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereği yasal işlemler yapılacaktır" diye konuştu.

RAMAZAN AYINDA DENETİMLER ARTIYOR
RAMAZAN AYINDA DENETİMLER ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2011 Cuma 14:43:05
Güncelleme :29 Temmuz 2011 Cuma 14:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?