2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Raylı sistem güzergahı uzuyor

RAYLI SİSTEM GÜZERGAHI UZATILIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hafif Raylı Sistem Projesi'nin güzergahının Belediyeevleri Kavşağı'na kadar uzatılması için çalışma başlatıldı.

Kasım 2008 tarihinde inşaatına başlanan projenin yapım çalışmaları aralıksız sürerken, OMÜ ile şehir merkezi arasındaki 16 kilometrelik güzergahın uzatılması, ulaşım sisteminden daha çok verim alınması için Devlet Demir Yolları ile görüşmeler başlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Hafif Raylı Sistemi Projesi'nin devam ettiğini ve 2010 yılının ekim ayında projenin tamamlanmasının planlandığını söyledi. 16 kilometrelik koridorda inşaat işinin ocak içerisinde tamamlanmasının planlandığını dile getiren Yılmaz, projenin yüklenici firmasının belirlenen tarihten daha önce sistemi teslim etmek için gayret gösterdiğini kaydetti.

Şubat ayı sonunda limandan ilk kompleksin indirileceği müjdesini veren Yılmaz, "Proje devam ederken, belediye olarak sistemin Belediyeevleri Kavşağı'na kadar uzatılmasını gerekli görüyoruz. Bunun için Devlet Demir Yolları'nın hattını kiralamayı düşünüyoruz. Taleplerimizi ilettik, sıcak bakıldı. Yeni bir hat yapılması şeklinde değil ancak mevcut hat üzerinde iyileştirme ve düzenleme yapılmasıyla birlikte raylı sistem Belediyeevleri'ne kadar gidebileceğini kanaatindeyiz. Görüşmeleriz devam ediyor" dedi. Yılmaz, sistemin 200 kişilik çalışma grubuyla işleyeceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:12:05
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 14:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?