6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Raylı sistem inşaatı temmuzda başlıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 156 milyon euroluk 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin inşaatına, 65 milyon euro kredi verecek olan Avrupa Yatırım Bankası'nın onayının ardından temmuz ayında başlanması planlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki tren istasyonu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasına 18.5 kilometre mesafede inşa edilecek olan 'Hafif Raylı Sistem Projesi Yapım İşleri ve Müteahhitlik Hizmetleri' için 2 bölüm halinde gerçekleştirilen ihale süreci 5 Mayıs'ta tamamlandı.

Gülermak Ağır San. İnş. ve Taahhüt A.Ş, Alsim Alarko Ansaldobreda Konsorsiyum, Doğuş ve Yenigün Ortak Girişim, Siemens AG, Siemens AŞ Konsorsiyum, Yapı Merkezi ile CAF Konsorsiyumu ihaleye teklif vermeye hak kazandı.

Kapalı zarf usulü yapılan ihalede Alsim Alarko Konsorsiyumu 106 milyon euro ile en düşük teklifi verdi. Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan komisyon teklifi uygun bulunarak, 20 Mayıs 2008'de Avrupa Yatırım Bankası'na onay için Alsim Alarko ve uygulama gereği diğer firmaların teklifleri gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Alsim Alarko Konsorsiyumu'nun 106 milyon euro teklifini uygun gördüklerini, ihaleye takılan firmaların tekliflerini onay için Avrupa Yatırım Bankası'na gönderdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, ihalenin en düşük teklif veren firmaya verilmesi için yatırım bankasının onay vermesi gerektiğini vurguladı.

3 yılda tamamlanması planlanan projeye temmuz ayında başlamayı hedeflediklerini dile getiren Arlı, onayla birlikle firmayla sözleşme yapacaklarını kaydetti. Uzun zamandır gündemde olan bir projenin hayata geçirileceğini ve artık son aşamaya geldiklerini ifade eden Arlı, raylı sistemin tamamlanmasıyla ulaşımın büyük ölçüde rahatlayacağını, modern kentlerin taşıma sisteminin Samsun'da da uygulanacağını, geleceğe dönük büyük bir yatırım yapıldığını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 18:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.226.36.xxx Tarih : 26.05.2008 22:10:35

Valla ben Samsun Büyükşehire baglı Altınkumda oturuyorum..Büyükşehir daha buralardaki yollarımızı bırakın asfaltlamayı mucurlama işlemi bile yapmamıştır..yaz aylarında tozdan , kış aylarında ise çamurdan çıkıp Samsuna gelebilirsek elbette bizde bineriz şu meşhur raylı sisteme ve teleferik hattına..Allah bunun hesabını soracaktır ümit ediyorum..ayıp vallaa..ben 4 km fakülteye bırakın raylı sistemi mecbur 2 aracla çıkmak zorundayım..hele hele kışın saat 19:00 dan sonra özel taksi çagırmam gerekiyor..adamlar zaten 24 saat direk arac bulunan güzergaha raylı sistem ekstrasınıda yapmanın peşindeler..adalet buysa eger ben adalet istemiyorum..yazıklaar olsun..madem yapıyorsunuz o zaman büyükşehirin sınırlarının sonlandığı yere kadar yapmanız lazım değilmi eey yetkili kişiler..büyükşehir fakültedemi sonlanıyorda oraya kadar yapılıyor bu ''hizmet''diye elbette birileri sorması lazım..