4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Raylı sistem yeniden gündeme geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, Hafif Raylı Sistem’in geçeceği alan üzerinde incelemelerde bulundu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun şehir merkezi arasında yapılacak olan Hafif Raylı Sistem Projesi’ni, inceleyen başkanlar fikir alışverişinde bulundular.

Hafif Raylı Sistem Projesi’ni Samsun Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa yürüttüklerine işaret eden Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın çok büyük gayretleriyle beraber, Hafif Raylı Sistem Projesi’nin çalışmalarına başlayacağız. Başkanımızla birlikte hafif raylı sistemin geçeceği yerlerde incelemelerde bulunduk. Başkanımız da projenin biran önce hayata geçmesi için çalışıyor. Proje hayata geçtiğinde Samsun’da çok büyük bir değişik olacak" dedi.

Projeye en kısa zamanda başlamayı hedeflediklerini belirten Bektaş, "Dış kaynaklı krediyi bulup çalışmalara start vereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu proje için çeşitli geziler yapıyor. Projeye en kısa sürede start vereceğiz. Hafif Raylı Sistemin temeli atılıp, Samsun-Atakum güzergahı tamamlandıktan sonra Atakum’un çehresi değişecek" şeklinde konuştu.

samsun
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 18:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?