5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Raylı sisteme 65 milyon Euro kredi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DTP) 2006 yılı yatırım programına aldığı Raylı Sistem Projesi için 2007 yılı ortalarında ihalesinin yapılmasının planlandığı bildirildi. 

Samsun kent merkezi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında raylı sistem yapımı için bir proje çalışması başlatıldı. 2001 yılı Nisan ayında projenin ulaşım etüdü, raylı sistem fizibilitesi ve raylı sistem alt yapı projelerinin hazırlanmasına başlandı. Üniversite ve Cumhuriyet Meydanı arasında güzergah için Raylı Sistem Projesi, Ulaşım Mastır Planı, Hafif Raylı Sistem Fizibilite Etüdü ve Kat'i Projeleri tamamlanarak, DLH Genel Müdürlüğü, DPT Müsteşarlığı ve Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylandı. 

DPT 2006 yılı yatırım programında yer alan ve toplam 130 milyon Euro'ya mal olacak olan proje için Avrupa Yatırım Bankası ile kredi görüşmeleri tamamlanarak 65 milyon Euro kredi temin edildi. Projenin 15 milyon Euro'luk bölümünün öz kaynaklardan sağlanacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bu zamana kadar 8 firmanın müşavirlik ihalesi için başvurduğunu söyledi. 25 Aralık'ın müşavirlik ihalesi için son başvuru tarihi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu tarihe kadar çok sayıda firmanın katılımı bekleniyor ama biz aralarından ihale şartlarına göre yeterliliklerini belirleyip onaylanmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'na göndereceğiz. 2007 yılı Ocak ayı içerisinde müşavir firmasın belli olacağını tahmin ediyoruz. Bu firmaya projenin yapım işini de vereceğiz. Firma projeyle ilgili her şeyi hazırlayacak. 2007 yılı ortalarında da yapım ihalesinin gerçekleştirilmesini planlıyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 12:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?